Nieuws

Nieuwe software laat je je eigen drone in elkaar steken

Je hebt enkel een creatief brein, een schroevendraaier en een gevulde portefeuille nodig.

Studenten aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), een van de meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld, hebben software ontwikkeld om je eigen drone in elkaar te steken en die te testen. Als je zelf een gek design voor ogen hebt en beschikt over een creatief brein, dan kan je je uitleven met dit programma.

Een klassieke quadcopter heeft meestal een rond of rechthoekig frame, met vier propellers, een batterij, een controller, een moederbord en misschien een camera. De drone customizing software laat je echter toe je drone te ontwerpen in de specificaties die jij voor ogen hebt. Als je een drone wilt met één gigantische propeller, of juist zestien kleine propellers, dan kan dat. Of je monteert een camera bovenaan op de drone in plaats van onderaan.

Het programma bevat een database waarin de meeste drone-onderdelen geregistreerd staan. Met de software kan je dan onderdelen selecteren en die verbinden met elkaar. Uiteraard zal je klein vliegtuigje nog steeds over basisonderdelen moeten beschikken, want een drone zonder propeller zal niet vliegen. Voor de rest kan je je creativiteit de vrije gang laten gaan.

De software zal pas beschikbaar zijn in juni, maar je kan alvast enkele ontwerpen neerpennen in je schetsboek. De paper van de studenten kan je hier nalezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business