Nieuws

HTC Vive viert eerste verjaardag met lancering abonnementdienst

Een jaar geleden lanceerde HTC de Vive. De smartphonemaker viert deze verjaardag met een gratis spel voor zijn klanten en een nieuwe abonnementsformule.

HTC lanceerde op 5 april 2016 de Vive. Morgen viert HTC daarom de verjaardag van zijn VR-headset met de ‘Vive Day’. Op deze dag kunnen bestaande klanten de actiegame Arcade Saga (19,99 euro) gratis krijgen, terwijl nieuwe klanten honderd euro korting krijgen op hun Vive-aankoop. HTC lanceert eveneens een abonnementsformule voor de app store van de HTC Vive. “Dit is het allereerste abonnement-gebaseerde model voor een VR-app store,” schrijft HTC in een persbericht.

Viveport Subscription

Viveport Subscription kost 7,99 euro per maand en kan je gebruiken om vijf spellen uit de catalogus te kiezen. Je krijgt onbeperkte toegang tot de apps die je hebt gekozen, of je kan elke maand je selectie afwisselen. “Alle apps in de abonnementendienst zijn ook te koop; zo kunnen klanten de app eerst uitproberen voor ze tot aankoop overgaan,” aldus HTC. Bij de lancering van de abonnementsformule zijn er meer dan 50 titels beschikbaar, waaronder Everest VR, Fantastic Contraption en Mars Odyssey. HTC belooft hier in de toekomst meer spellen aan toe te voegen.

[related_article id=”210968″]

Met Viveport Subscription hoopt HTC meer klanten en ontwikkelaars naar zijn VR-platform te lokken, al is het bedrijf erg tevreden over het eerste jaar van de Vive. “De markt voor Vive-apps is bijzonder snel gegroeid, met nu al ruim 1.600 titels beschikbaar in verschillende app stores,” zegt Rikard Stiber van HTC. “De snelle groei van de app-markt komt VR in zijn geheel ten goede, maar dat maakt het soms moeilijk om nieuwe apps te ontdekken. Het invoeren van een abonnementenmodel voor VR is een natuurlijke volgende stap voor deze markt.”

Gratis proefperiode

Wie geïnteresseerd is in Viveport Subscription kan op de website terecht om de dienst een maand gratis uit te proberen. Om honderd euro korting te krijgen op je Vive-aankoop moet je morgen een Vive aanschaffen via Vive.com, Alternate België of Selexion België. Een gratis kopie van Arcade Saga eis je op door op 5 april Viveport.com of de Viveport-desktoptoepassing te bezoeken.

“Het is een ongelooflijk jaar geweest voor virtual reality en voor de Vive in Europa en wereldwijd. Het is fantastisch om te zien welke enorme stappen intussen werden gezet. VR verandert elke denkbare industrie, van gaming en entertainment tot kunst, design, bouwkunde en onderwijs. Deze verjaardag en deze aanbiedingen zijn een kans voor ons om de mensen te bedanken die al van in het begin deze stap met ons hebben gezet. Ook betekent het dat we nieuwe mensen verwelkomen en kunnen vooruit kijken naar nog meer opwindende ontwikkelingen,” besluit Peter Frolund van HTC Vive.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business