Nieuws

Nieuw Windows 10-startmenu gelekt in screenshot

In de volgende Redstone 3-update steekt Microsoft Windows 10 in een nieuw jasje. Een gelekte schermafbeelding toont dat het technologiebedrijf speelt met doorzichtige tegels.

Twitteraar Tom Hounsell heeft een screenshot van het vernieuwde Windows 10-startmenu gelekt. Dat zal er op het einde van het jaar een stukje anders uitzien. Microsoft plant immers om het design van zijn besturingssysteem een flinke opfrisbeurt te geven. Die verschijnt onder de vorm van een grote Redstone 3-update. Kort na de Creators Update kunnen we dus al uitkijken naar een nieuwe verversing van het bestuurssysteem.

Experiment

Op het screenshot zijn er niet veel vernieuwingen te bespeuren. De Metro-tegels hebben nu een doorzichtig effect. Microsoft wil immers het uiterlijk van Windows 10 stileren met meer transparantie. Waarschijnlijk is dit ontwerp nog niet definitief en enkel een van de vele concepten die Microsoft uitvoert. Zo is er ook een Snapchat-icoon te vinden in het startmenu, maar vermoedelijk dient die louter als een placeholder. Sorry voor de fans, maar het populair sociaal medium komt hoogstwaarschijnlijk niet naar Windows 10.

Evolutie, geen revolutie

[related_article id=”210028″]

Eerder waren er al geruchten rond de volgende Redstone 3-update. Die brengt onder meer de nieuwe designtaal met zich mee, die voorlopig Project Neon heet. Als je niet houdt van grote veranderingen, moet je je overigens geen zorgen maken. Microsoft belooft dat het meer een evolutie wordt dan een revolutie, zoals bij de overgang van Windows 8 naar 10.

We verwachten dat Microsoft meer zal vertellen over zijn designplannen tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Build in Seattle volgende maand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business