Nieuws

Samsung kondigt ultrabrede 32:9-monitor aan

Samsung heeft een scherm aangekondigd van 49 inch groot en een aspectratio van 32:9. De monitor kan hierdoor fungeren als twee 27-inchschermen naast elkaar.

Samsung heeft een nieuwe monitor aangekondigd die maar liefst 49 inch groot is. Het scherm heeft een aspectratio van 32:9, waardoor het toestel niet hoger is dan een klassieke monitor. Dankzij de extra breedte van het scherm zal je zonder problemen meerdere vensters naast elkaar kunnen plaatsen, wat ideaal is voor mensen die onder andere in de beurswereld werken.

Het Koreaanse bedrijf spreekt over ‘double full HD’, aangezien het scherm even breed is als twee 27 inchmonitors naast elkaar. Je kan zonder problemen twee venster in full HD op het scherm bekijken en ook drie vensters zullen probleemloos naast elkaar passen. Wanneer je vier vensters naast elkaar plaatst, zal je tegen de grenzen van de resolutie aanlopen. De monitor heeft immers een resolutie van 3.840 bij 1.080, wat met name in de hoogte erg beperkt is. De monitor zal hierdoor geen haarscherp beeld tonen.

Het scherm is gebogen, waardoor je je nek niet hoeft te draaien om het volledige scherm te kunnen bewonderen. Verder heeft Samsung de monitor voorzien van een refresh rate van 144 Hz en ondersteunt de monitor G-Sync of FreeSync, afhankelijk van de uitvoering. Ook gebruikt de monitor van Samsung VA-technologie en heeft het een 5000:1-contrast ratio.

Samsung brengt het scherm tegen het einde van dit jaar uit. Voorlopig is de prijs van het scherm nog niet gekend, al denken we dat deze voor een scherm van dergelijk formaat zal meevallen. Hoogstwaarschijnlijk heeft Samsung bewust voor een lagere resolutie gekozen om de prijs te drukken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business