Nieuws

Bekijk je huis zoals het er vanaf Saturnus uitziet

NASA liet Cassini een nieuwe foto trekken van zijn vertrekplaats, met adembenemende resultaten.

Nasa deelde pas nieuwe beelden van de aarde, genomen door ruimtesonde Cassini. Cassini bevindt zich momenteel in een baan rond Saturnus op ongeveer 1,4 miljard kilometer van jouw voordeur. Zoals je niet kan zien op de afbeelding, is de aarde met de Atlantische oceaan naar de sonde gericht. Onze thuisplaneet wordt gekaderd door de ringen van Saturnus.

Een ingezoomde versie van het kiekje is misschien nog interessanter. Daarop zien we niet alleen de aarde maar ook de maan. Het beeld geeft een goede indicatie van de afstand tussen de aarde en Niel Armstrongs vakantieverblijf. NASA nam de immense selfie met de hulp van Cassini op 12 april van dit jaar.

De Cassini-sonde is een onderdeel van de Cassini-Huygens-missie naar Saturnus. De Huygens-sonde landde in 2004 met succes op de maan Titan. Beide ruimtetuigen verlieten de aarde op 12 oktober 1997 bovenop een Titan IV-draagraket. De reis naar Saturnus duurde bijna zeven jaar. Het tuig overtrof de stoutste verwachtingen en rondde zijn vierjarige primaire missie met glans af. Sindsdien werd de missie drie keer uitgebreid. Momenteel zitten we in het laatste hoofdstuk van het verhaal van de succesvolle sonde. De brandstof van het tuig is op waardoor NASA het ding op 15 september 2017 de atmosfeer van de planeet in zal sturen, de dood tegemoet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business