Nieuws

Sociaal sporten met de Acer Leap Ware-smartwatch

Acer introduceert een nieuwe smartwatch met een focus op fitness en sociaal sporten. Teamwork moet je motiveren om actief te blijven.

De Acer Leap Ware ziet er uit als een klassieke smartwatch die alles kan, maar in de praktijk gewoon een fitnesstracker is. Het horloge is daardoor iets dunner dan een doorsnee slim-horloge en de autonomie is met vijf dagen een pak beter. De Leap Ware is voorzien van een MediaTek MT2523 chipset en een MT2511 bio-sensing chip. Samen zorgt de hardware voor het monitoren van activiteit, hartslag, vetverbranding en andere sportgerelateerde functies. Het horloge is uitgerust met Corning Gorilla Glass SR en moet in theorie tegen een stootje kunnen. Ook water is geen probleem, al is het niet de bedoeling dat je gaat zwemmen met de wearable. Een ingebouwde lamp moet je tot slot helpen om zichtbaar te zijn tijdens het lopen na zonsondergang.

Het sociale aspect van de Leap Ware staat centraal in de productpositionering. Het gadget werkt samen met de Liquid Life-app die zowel voor Android als iOS beschikbaar is. Met die applicatie hou je je eigen prestaties bij, maar je kan ook vrienden toevoegen. Dat moet zorgen voor een gezonde vorm van competitie. Het idee is eenvoudig: als je ziet dat je vriend of collega meer stappen heeft gezet dan jij vandaag, moedigt dat je aan om er zelf ook nog even op uit te gaan.

Focus

Acer maakt volgens ons een slimme keuze door zijn horloge een duidelijke focus te geven. Toestellen die alles willen kunnen, stellen vaak teleur omwille van autonomie, dikte en het feit dat een volledige smartphone om je pols vandaag gewoonweg niet praktisch haalbaar is op een comfortabele manier.

Het slimme horloge is beschikbaar met verschillende best klassevolle bandjes. Het ziet er best sober en stijlvol uit, waardoor je het zonder schaamte kan dragen buiten de fitness. Een prijs voor de Leap Ware kennen we nog niet, beschikbaarheid wel: in de loop van augustus vind je het ding in de winkel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business