Nieuws

Acer Holo 360: een 360°-camera met smartphone-ambitie

Acer lanceert met de Holo 360 een compactcamera voor 360°-foto’s. Het toestel heeft geen verbinding met een smartphone nodig om vlot te werken, omdat het stiekem zelf een telefoon is.

De Holo 360 ziet er uit als een compactcamera. Het ding is ongeveer even groot en heeft een display waarop je je foto’s kan bekijken. Dat er zowel voor- als achteraan een cameralens zit, verklapt dat dit toestel een 360°-camera is. Acer gaat er prat op dat de Holo 360 volledig zelfstandig functioneert. Je hebt dus geen extra smartphone nodig om het uiterste uit het gadget te halen. Dat staat in contrast met bijvoorbeeld de Gear 360 van Samsung of de Theta van Ricoh, die pas goed en wel tot hun recht komen in combinatie met een mobiele telefoon.

Veel wilde Acer niet kwijt over de Holo 360. Het toestel maakte een verschijning op de persconferentie tijdens het Next@Acer-event, maar verder kregen we weinig details. Zelfs Acer-CEO Jason Chen leek niet helemaal zeker van de capaciteiten van het toestel. Hij leek even te denken dat de camera ook 3D-opnames kan maken, maar dat is natuurlijk niet het geval.

Camera of telefoon?

De Holo 360 zal zelf een versie van Android draaien en krijgt Wifi en LTE-functionaliteit mee. “Je kan er zelfs mee bellen”, glundert Chen. Of dat van de Holo 360 geen dikke smartphone met 360°-functionaliteit maakt in de plaats van een camera, laten we in het midden.

Over resolutie, gewicht, prijs of beschikbaarheid van de camera weten we nog niets. We kregen evenmin de kans om het ding zelf al vast te nemen. Wel kregen we te horen dat Acer tegen het einde van dit jaar de eerste versie van zijn augmented reality-bril voor Windows 10 commercieel beschikbaar wil maken. Het lijkt ons niet onlogisch om te verwachten dat de Holo 360°-camera beschikbaar zal zijn samen met de bril.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business