Nieuws

Een gaminglaptop die niet lelijk is: hands-on met de Acer Aspire 7

De Acer Aspire 7 is sober, stijlvol, niet voorzien van RGB-leds of knalrode accenten, maar krijgt toch een GTX 1050 of GTX 1060 mee. Wij zijn enthousiast.

Acer introduceert tijdens Next@Acer in New York de nieuwe Aspire 7. De traditionele laptop zit in een mooi afgewerkte metalen behuizing. Het toestel is donker afgezien van enkele stijlvolle metalen accenten. Onder de motorkap vinden we een Intel Core-cpu, tot 32 GB aan RAM en een M.2 PCIe-SSD tot 512 GB. De opslagcapaciteit is uitbreidbaar met een extra interne harde schijf. Het opvallendste is echter de aanwezigheid van een Nvidia GeForce-gpu. Je kan de Aspire 7 kopen met GTX 1050 of GTX 1060.

Vergeten niche

Dat klinkt misschien niet spectaculair, maar in de praktijk is het dezer dagen niet vanzelfsprekend om een grafisch capabele laptop te kopen die er niet extreem opvallend uitziet. Alle laptopfabrikanten lijken tijdens een geheime meeting gezworen te hebben dat alle nieuwe laptops met een grafische kaart aan boord een donkere behuizing met felrode accenten moeten hebben. RGB-verlichting van het toetsenbord tekent doorgaans ook present. Wie een laptop met gamingcapaciteiten zoekt, maar met datzelfde toestel ook in een professionele setting op stap wil, blijft meestal in de koude staan.

WIe met een gaming-toestel ook in een professionele setting op stap wil, blijft meestal in de koude staan.

De Aspire 7 is de oplossing. Het toestel is op geen enkele manier schreeuwerig en ziet er absoluut niet uit als een gaminglaptop, terwijl het er stiekem wel één is. Tijdens een korte hands-on waren we erg tevreden over de bouwkwaliteit, de gevoeligheid van het touchpad en de kwaliteit van het toetsenbord. Ook het Full HD IPS-scherm is best mooi.

De Aspire 7 is het toptoestel in de Aspire Line-up, waar we verder de Aspire 5, 3 en 1 in terugvinden. De Aspire 5 lijkt sterk op de Aspire 7 maar de bovenkant van de laptop is niet afgewerkt in metaal en een vingerafdruksensor ontbreekt. Ook dit toestel is beschikbaar met Nvidia-gpu, en ook deze behuizing is vrij van felrode accenten en lampjes. De Aspire 7 voelt merkelijk meer premium aan, maar we merkten tot onze tevredenheid dat de binnenkant van de behuizing van de Aspire 5 ook uit metaal is vervaardigd. Het toestel is in dat opzicht even fijn om mee te werken dan zijn premium-broertje.

Kleine broertjes en predator

Tot slot speelden we nog even met de slapste telgen uit de line-up. Die zijn minder uniek aangezien Nvidia hier geen verschijning maakt. De Aspire 3 is een klassieke laptop met Intel Core, Celeron of Pentium-cpu. Grafisch ben je aangewezen op wat de Intel-chip te bieden heeft. De laptop is bedoelt als instapmodel. Wie op zoel is naar een echt budgettoestel, kan tot slot de Aspire 1 overwegen. Die is niet beschikbaar met een Pentiumprocessor, heeft slechts een bescheiden eMMC-opslagcapaciteit en lijkt zo meer op een netbook.

We zijn vooral enthousiast over de Acer Aspire 7 en 5. Het is fijn om te zien dat Acer niet vergeten is dat niet iedereen die graag gamet meteen ook een opvallende kleurboek als laptop wil. Natuurlijk keert Acer zijn rug niet naar het pure gamingsegment. De Predator Helio 300, een 17,3 inch-notebook met GTX 1050 Ti of GTX 1060 aan boord, moet de honger stillen van de gamer die wil op zoek is naar een toestel dat visueel kracht uitschreeuwt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business