Nieuws

Kaspersky wil nog steeds klacht indienen tegen Microsoft (update)

In november mopperde het beveiligingsbedrijf dat Microsoft zijn antivirussoftware Defender opdringt. In een nieuwe update dient Kaspersky Lab toch een klacht in bij de Europese Commissie.

Update 03/05: Kaspersky Lab wil nog steeds een klacht indienen bij de Europese Commissie. Door een misverstand tijdens een interview dachten we dat het beveiligingsbedrijf zich terugtrok. In deze blogpost lees je meer.

Kaspersky Lab houdt zich tijdelijk koest en dient geen klacht in bij de Europese Commissie tegen Microsoft wegens oneerlijke concurrentie. Dat meldt persagentschap Reuters. In november was de toon van de virusverdelger giftiger. Toen bleek dat Microsoft bij een Windows 10-upgrade automatisch bestaande antivirussoftware uitschakelt ten voordele van de eigen Defender. Volgens het beveiligingsbedrijf misbruikte Microsoft zijn dominante besturingssysteem om zijn concurrenten een hak te zetten.

Links: Kaspersky Anti-Virus 2017. Rechts: Windows Defender.

Volgens het antiviruslab luistert het Amerikaanse technologieconcern naar zijn klachten en voert het aanpassingen door. “We zijn momenteel in gesprek. Zolang Microsoft tegemoet komt aan onze bezwaren, dienen we geen klacht in.” Zo haalt David zijn slag binnen tegen Goliath.

[related_article id=”214538″]

Daarmee slaat de topman een andere toon dan eind 2016. “Microsoft probeert geleidelijk aan onafhankelijke ontwikkelaars uit het Windows-ecosysteem te weren om zijn eigen applicaties te promoten”, klonk het toen bij de patron van Kaspersky Lab. Hij maakte toen bekend dat het bij verschillende autoriteiten in de EU een klacht zou indienen tegen Microsoft.  Na maanden in gesprek heeft de computer-bodyguard toch zijn gelijk gehaald. De aanhouder wint, zo blijkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business