Nieuws

Netflix en tv-zenders gehackt: 37 series gestolen

Hackers wisten in te breken in de bibliotheek van streamingdienst Netflix en concurrerende tv-zenders. Onder meer de nieuwe seizoenen van 'Orange is the New Black' en 'New Girl' zijn gestolen.

Amerikaanse televisiezenders en streamingdienst Netflix kregen hackers over de digitale vloer. TheDarkOverlord, zoals een van hen zich noemt, heeft beelden verspreid van onder meer series als ‘Orange is the New Black’ (OITNB, een Netflix Original), ‘New Girl’ (Fox), ‘NCIS: Los Angeles (CBS), en films als de nieuwe ‘xXx’, ‘Bill Nye Saves The World’ (Netflix) en een niet nader genoemde Youtube Red Original.

Oorspronkelijk werd gedacht dat alleen OITNB werd gestolen. In totaal zou het echter om 37 films en series gaan. Als de netwerken in distributeurs willen voorkomen dat hun content vroegtijdig op het internet belanden, moeten ze losgeld betalen. Het is onduidelijk of dat zal gebeuren; de meeste netwerken weigeren immers commentaar te geven. Netflix heeft wel gezegd dat de autoriteiten eraan werken.

Slecht teken

Ondertussen is de film met Bill Nye al beschikbaar op het internet. Dat betekent dat de marketingwaarde ervan meteen een flink knauw krijgt voor Netflix. De exclusiviteit van deze Netflix Original is immers in rook opgegaan.

Voor de hackers is het alvast slecht nieuws: om dergelijke slachtoffers te maken, moeten eveneens investeringen worden gedaan qua tijd en geld. Dat de netwerken vervolgens weigeren om te betalen betekent dat de groep misschien volgende keer een ander doelwit zal zoeken. Tegelijk werken de netwerken er hard aan om hun eigen veiligheid te verbeteren, wat een inbraak in de toekomst nog moeilijker en tijdrovender maakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business