Nieuws

Bestuur vier apparaten tegelijk op nieuw 4K-scherm van LG

Dankzij de splitscreen-configuratie kan je tot vier toestellen tegelijk koppelen. Ook gamers worden verwend met een specifieke spelmodus.

LG kondigt een nieuw 4K-scherm aan, zo meldt de technologiereus in een persbericht. Met vier HDMI-inputs en USB-C-ondersteuning kan je tot vier apparaten tegelijk pluggen aan de 42.5 inch reus.

UHD-titaan

De 43UD79-B is een IPS-scherm met een resolutie van 3840×2160 pixels, een contrastverhouding van 1000:1, een brede kijkhoek van 178 graden en ondersteuning voor meer dan 1,07 miljard kleuren.  De refresh rate (60 Hz) kan niet opboksen tegen de modernste gamingschermen, maar voor de spelletjesliefhebbers voorziet LG een extraatje met de Game Mode.

Als je beschikt over een grafische kaart van AMD, verhindert de FreeSync Dynamic Refresh Rate-technologie grafische haperingen en ‘screen tearing’. Dit ongewenst fenomeen zorgt ervoor dat oude frames even blijven hangen wanneer er nieuwe op het scherm verschijnen. Andere features zijn de Black Stabilizer en een Dynamic Action Sync-modus, maar die zijn vermoedelijk eerder marketingtermen.

Ook televisiescherm

[related_article id=”211065″]

Aan de achterkant vind je twee HDMI 2.0-poorten, twee HDMI 1.4-poorten, een DisplayPort 1.2a-input (met FreeSync) en een USB-C-poort terug. De LG 43UD79-B kan dus dienst doen als scherm voor vier verschillende apparaten tegelijkertijd in een split-screenconfiguratie. Bovendien kan je door de twee USB 3.0-poorten twee computers tegelijk besturen met één muis en toetsenbord. Ten slotte kan je de LG-reus transformeren in een televisie dankzij de ingebouwde Harman Kardon-speakers en een meegeleverde afstandsbediening.

Volgens AnandTech zal het scherm te koop zijn in Japan op 29 mei voor ongeveer 83.000 yen (omgerekend 678 euro). Wanneer die bij ons in de rekken ligt, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business