Nieuws

Originele Windows 10 krijgt niet langer beveiligingsupdates

In de zomer van 2015 bracht Microsoft de eerste versie van Windows 10 uit. De ondersteuning van die build is sinds gisteren stopgezet, dus werk je systeem bij als je je wilt beschermen tegen computerkwaaltjes.
[related_article id=”214159″]

Als je Windows-computer nog steeds draait op de originele 1507-versie, voer je best een update door. Microsoft heeft immers gisterenavond de ondersteuning van die build stopgezet. Aangezien deze versie geen beveiligingsupdates meer zal krijgen, is het belangrijk dat je je systeem bijwerkt. Je loopt immers grotere kans op dat er malware in je systeem binnenglipt, omdat Microsoft de ongewenste inbrekers niet meer uit je machine zal wippen.

Het merendeel van de gebruikers hoeft zich geen zorgen te maken. Door de verplichte updates die Microsoft uitrolt heeft haast iedereen de laatste versie van het besturingssysteem. Wel geeft het Amerikaanse technologieconcern gebruikers van professionele versies van Windows (Professional, Enterprise, Education) de kans om updates uit te stellen, zodat de werking van hun bedrijf of school niet in het gedrang komt. Microsoft wil niet dat je de updates blijft uitstellen en steekt er daardoor een stokje voor.

Manueel bijwerken

Weet je niet juist op welke versie je computer draait? Typ winver in het zoekvak op de taakbalk en druk op Enter. Hiermee open je het dialoogvenster Over Windows en zie je welke Windows-build er is geïnstalleerd op je computer. Lees je Windows 10.0 af, dan werk je best je machine bij naar de nieuwste versie. Als je manueel je systeem wil updaten, ga je naar de downloadpagina van Windows 10 en klik je op Nu bijwerken. De nodige updates zullen naar je pc worden uitgerold.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business