Nieuws

HTC maakt minder verlies dan vorig jaar

HTC tekent voor het achtste kwartaal op rij rijverliescijfers op. Wel was de schade dit kwartaal een stuk lager dan een jaar eerder. Daarnaast zal de smartphonefabrikant op 16 mei een nieuw topmodel presenteren.

HTC kende in het afgelopen kwartaal een verlies van 2,4 miljard Taiwanese dollar, wat omgerekend zo’n 73 miljoen euro bedraagt. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de smartphonefabrikant gisteren bekendmaakte. HTC heeft het al jaren moeilijk, maar dit kwartaal viel de schade beter mee dan verwacht. Vorig jaar tekenden de verliescijfers immers dubbel zo hoog op.

De Taiwanese producent kon zijn verlies terugdringen door de operatiekosten te verlagen met 20 procent. Zo steeg de brutowinstmarge naar 16,3 procent, het hoogste punt sinds het derde kwartaal uit 2015. Wel zag de smartphonespecialist zijn omzet niet stijgen, die met 14,5 miljard Taiwanese dollar (omgerekend 440,3 miljoen euro) iets lager ligt dan de 14,8 miljard euro van vorig jaar.

Nieuw topmodel aangekondigd

[related_article id=”212199″]

De smartphonereus zit al langer in de slop. De vlaggenschepen van de Taiwanese fabrikant moeten al jarenlang de duimen leggen tegen de topmodellen van Apple en Samsung, ook al geeft HTC geen cijfers bloot over het aantal toestellen dat het verkoopt. Ook voor de virtual reality-tak, met onder andere de Vive-bril, heeft het bedrijf geen afzonderlijke details.

In de kwartaalcijfers kondigt HTC een nieuw vlaggenschip aan in de U-serie. Meet details geeft het bedrijf niet prijs, maar er is al veel informatie uitgelekt. Waarschijnlijk gaat de telefoon HTC U11 heten en krijgt het toestel een Snapdragon 835-SoC. Ook zal de gsm bediend kunnen worden met aanraakgevoelige zijkanten. Enkele weken geleden lekte er al een promofilmpje van de nieuwe smartphone uit, die je hieronder kan bekijken. Op 16 mei wordt de telefoon gepresenteerd.

https://www.youtube.com/watch?v=CH4bc8LrA2k

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business