Nieuws

Build: Story Remix beloftevolle vervanger voor Windows Movie Maker

Artificiële intelligentie is een sleutelwoord op Build 2017. Wat als je dat combineert met een videobewerkingsprogramma? Story Remix is Windows Movie Maker in het kwadraat.

Dit najaar verschijnt de grote Windows 10 Fall Creators Update. Waarom die ook Creators Update noemt, heeft allemaal te maken met Story Remix. Nadat Windows Movie Maker gedumpt werd in Windows 8, hebben we geen vervanging meer mogen verwelkomen. Daar komt verandering in later dit jaar met de lancering van de Fall Creators Update en Story Remix.

Artificiële intelligentie

Hoe handig zou het zijn als al je foto’s en video’s ineens in een mooi filmpje worden gegoten? Windows Story Remix probeert dat op een slimme manier te doen dankzij artificiële intelligentie (AI). Door middel van machine learning kan het je beelden analyseren om er een mooi geheel van te maken. Vanaf die basis kan je starten om je filmpjes te personaliseren.

Nadat je het filmpje hebt gegenereerd, krijg je de vraag wat voor muziek eronder moet worden gezet. Je krijgt een aantal genres, waarna de AI automatisch analyseert welke momenten in de video belangrijk zijn. Tijdens het bouwen van de video gaat Story Remix op zoek naar mensen, gezichten en zelfs gelaatsuitdrukkingen. Een uitspatting van vreugde? Dat krijgt extra aandacht in het filmpje. Heb je een bepaald persoon in gedachten die meer mag opvallen? Maak hem of haar de ster van je film, en Story Remix doet de rest.

Een demo is altijd mooi, maar de manier hoe je de filmpjes maakt oogt bijzonder eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Er wordt heel wat geautomatiseerd, maar tegelijkertijd behoud je genoeg controle over je productie.

http://gph.is/2poVWig

Remix 3D en Paint 3D

Story Remix werkt samen met Remix 3D en Paint 3D om je filmpjes verder op te leuken. Zo kan je leuke 3D-animaties recht van het online platform plukken en in de software integreren. Plaats je liever een persoon in een 3D-wereld? Story Remix kan het op een heel intuïtieve manier. Je kan alle creaties van de community gebruiken om je films verder op te leuken. Dat in een demo een kind van vermoedelijk 8 jaar alles gemakkelijk zelf kan doen, schept verwachtingen.

Je moet echter nog even wachten op Story Remix. De app lanceert samen met de Fall Creators Update die later dit jaar beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business