Nieuws

Nieuwe iPad Pro en slimme Apple-speaker in aantocht

Op de jaarlijkse ontwikkelaarsbeurs WWDC krijgen we waarschijnlijk een nieuwe iPad Pro te zien en een Siri-luidspreker die de concurrentie met de Google Home moet aangaan.

De Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) van Apple nadert, en dus draait de geruchtenmolen op volle toeren. Zo zou de technologiereus in juni een nieuwe iPad Pro voorstellen met een 10,5-inch scherm en een Siri-speaker met touchscreen. Deze geruchten zijn niet nieuw maar worden nu herhaald door de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo, aldus website MacRumors.

Dunnere schermranden

[related_article id=”213995″]

Naar goede gewoonte kondigt Apple heel wat nieuwigheden aan op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsbeurs. Volgens Apple-watcher Kuo is de kans groter dan 70 procent dat de nieuwe 10,5-inch iPad wordt gepresenteerd tijdens het WWDC. “De nieuwe tablet zou hetzelfde formaat krijgen als de huidige iPad met het 9,7-inch scherm”, aldus Kuo. “Door de dunnere schermranden wordt er meer ruimte voorzien voor het touchscreen.“ Het geesteskindje van Steve Jobs wil dit jaar nog vijf à zes miljoen exemplaren verkopen. Mogelijk ligt de tablet aan het einde van dit kwartaal al in de rekken.

Siri krijgt nieuwe job

[related_article id=”210978″]

Daarnaast vermoedt Kuo dat de kans voor een slimme Apple-luidspreker meer dan vijftig procent is. Daarmee zou het de concurrentie aangaan met de Amazon Echo en de Google Home. Daarop kan je bijvoorbeeld slimme apparaten in je huis met je stem besturen of een liedje opleggen. Als de iPhone-fabrikant nu de speaker lanceert, hebben ontwikkelaars de tijd om toepassingen voor de slimme luidspreker te maken. Dit betekent dat de Siri-speaker waarschijnlijk pas op het einde van het jaar uitgebracht zou worden.

Daarnaast zal het Amerikaanse technologieconcern zoals gebruikelijk nieuwe versies van iOS en MacOS aankondigen. Het ontwikkelaarscongres WWDC loopt van 5 tot 9 juni, die je vanaf 19:00 lokale tijd live op het internet kan volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business