Nieuws

Google Lens begrijpt de wereld beter dan jijzelf

Op de I/O-ontwikkelaarsconferentie presenteerde het Amerikaanse technologiebedrijf Google Lens. Met deze nieuwe functie herkent en beschrijft je camera automatisch objecten, evenementen en meer.

Met de nieuwe functie Google Lens krijg je realtime informatie op je scherm te zien over de foto die je neemt. Dat kondigt Google aan op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie I/O.

Zo hoef je tegenwoordig geen expert meer te zijn in fauna en flora, want met Google Lens herkent de camera meteen over welke bloem het gaat. Als je de camera richt op een restaurant, krijg je automatisch een infografiek voorgeschoteld met meer details, zoals de openingsuren. Neem je een kiekje van een concertposter, dan zal Google Assistant je songsuggesties geven of voorstellen om tickets aan te schaffen.

Of voor de liefhebbers: mik de camera op je router waarop de wifi-gegevens staan, en de Google Assistent vult automatisch het wachtwoord in op je telefoon. Nooit meer foto’s nemen en daarna het wachtwoord overtypen.

Hoe en wanneer de functie zal gelanceerd worden, is nog niet helemaal duidelijk. De functie wordt eerst uitgebracht in Google Assistant en Google Foto’s en later in andere producten van het Amerikaanse technologieconcern.

Helaas moeten we nog niet hopen op een Nederlandstalige Google Assistent. Er worden een tiental talen extra toegevoegd tegen het einde van het jaar, maar daar zit Nederlands nog niet tussen. Engels spreken is voorlopig de enige oplossing.

Google Lens wordt later dit jaar in Google Foto’s geïntegreerd. Zo kan je een bepaalde foto analyseren met Google Lens voor extra informatie, mocht je niet meer exact weten waar de foto is genomen of wat erop te zien is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business