Nieuws

Google Foto’s wordt socialer en krijgt deelbare bibliotheken

Google Photos krijgt drie nieuwe functies in zijn app: Suggested Sharing, Shared Libraries en Photo Books.

Google voert een grondige update door in zijn Photos-app, zo kondigt de technologiereus aan op de ontwikkelaarsconferentie I/O. Voortaan krijg je fotosuggesties voorgeschoteld om te delen met je vrienden en kan je een fotobibliotheek samen bijhouden. Daarnaast biedt Google fotoboeken aan van hoge kwaliteit, die je aanmaakt in slechts enkele minuten tijd.

Sociaal foto’s delen

Als een vriend of collega een kiekje van je neemt, verdwijnt de prent vaak in het opslaggeheugen van het mobieltje en krijg je de foto nooit zelf te zien. Google brengt de oplossing met Suggested Sharing: fotosuggesties die je met één klik naar de desbetreffende personen stuurt.

De nieuwe functie maakt automatisch een selectie van interessante foto’s en identificeert meteen wie op de foto’s staat. Je kan daarnaast ook manueel foto’s toevoegen of verwijderen, zodat je zelf nog controle hebt over welke prenten uiteindelijk op een andere smartphone terechtkomen. Vage en identieke foto’s worden automatisch weggefilterd.

Gedeelde bibliotheken

Ook kan je voortaan in Google Photos een fotobibliotheek delen dankzij Shared Libraries. Zo hoef je niet meer elke foto afzonderlijk door te sturen naar echtgenoot of vriend. Wel behoud je de volledige controle over je bibliotheek: zo kan je kiezen om enkel de foto’s van een bepaald persoon door te sturen of vanaf een specifieke datum.

Als je een foto maakt, krijgt de ander automatisch een melding dat hij de afbeelding kan opslaan in de bibliotheek. Als je wilt dat dit proces automatisch gebeurt, kan je dit ook instellen.

Snelle fotoboeken

Google Foto’s maakt het voortaan mogelijk om automatisch fotoalbums te maken van je fotobibliotheek met Photo Books, zonder dat je zelf uren moet steken om een goed fotoboek te maken. Het slimme algoritme zoekt zelf welk de beste foto’s zijn, en ordent ze automatisch op de beste volgorde. Daarna kan je nog zelf kiezen of je daar nog iets aan wil veranderen.

Nadat je het fotoboek hebt goedgekeurd, krijg je de mogelijkheid om het direct te bestellen. Voorlopig is deze functie enkel in de Verenigde Staten beschikbaar, maar Google hoopt snel andere fotodiensten van over de hele wereld toe te voegen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business