Google Daydream vereist niet altijd een smartphone voor VR

De eerste standalone headsets voor Google Daydream komen later dit jaar. Daarnaast krijgt ook de Samsung Galaxy S8 ondersteuning voor het VR-platform.

Na de lancering van Google Daydream op ontwikkelaarsconferentie I/O vorig jaar, bleef het tamelijk stil over het nieuwe platform voor virtual reality. Dit jaar heeft het bedrijf wel concreet nieuws te delen.

Zo krijgen de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus deze zomer via een update Daydream-ondersteuning ingebouwd. Ook LG’s volgende vlaggenschipsmartphone, de V30, zal het VR-platform ondersteunen.

Standalone

Daarnaast werkt Google met partners aan een standalone headset die zonder smartphone of pc kan opereren. De bril maakt gebruik van een trackingsysteem vergelijkbaar met de augmented reality van Project Tango. Dat werkt met camera’s langs de buitenkant van de bril, die de positie ten opzichte van de omgeving in kaart brengen.

Google heeft samen met Qualcomm een referentiedesign ontworpen en kondigt aan dat HTC en Lenovo aan commerciële modellen werken.

Wanneer deze standalone headsets precies op de markt zullen verschijnen, is op dit moment nog niet bekend, maar het zou voor de komende maanden zijn. De adviesprijs zou in de lijn liggen van de HTC Vive en Oculus Rift.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business