Nieuws

Deel je Daydream VR-ervaring op een televisiescherm

In Google Daydream 2.0 kan je op een tv weergeven wat je door je VR-bril ziet. Daarnaast brengt het concern ook Chrome naar het mobiele platform.
[related_article id=”215314″]

Google heeft een update voor zijn mobiel virtual reality-platform Daydream aangekondigd op de tweede dag van zijn I/O-ontwikkelaarsconferentie. De Chrome-browser komt naar het plaform en je kan voortaan 360 gradenbeelden rechtstreeks sturen naar een televisietoestel. Op de eerste dag presenteerde het concern al standalone headsets voor Daydream.

Storm na de stilte

Zoals verwacht zijn er een heleboel updates voor het vr-platform, want het afgelopen jaar bleef het tamelijk stil. Net zoals bij Google’s Foto’s-app wordt er op deze I/O nadruk gelegd op het delen van je ervaringen met anderen. Zo kunnen omstaanders voortaan zien wat de vr-brildrager op zijn netvlies geprojecteerd krijgt door het beeld re casten naar tv’s. Natuurlijk worden zij niet in een virtuele wereld ondergedompeld, maar ze krijgen wel een voorproefje van de 360 gradenbeelden. Brildragers kunnen ook voortaan snapshots maken, fragmenten opnemen en dit beeldmateriaal delen met anderen.

Daarnaast kan je in versie 2.0 van Daydream (met bijnaam Euphrates) voortaan de Chrome-browser oproepen in een virtuele omgeving. Zo kan je in een virtuele omgeving ook met je vertrouwde browser video’s bekijken of WebVR-apps uitproberen. De update komt ook met een gloednieuw instrumentenpaneel waar je onder andere notificaties op kan zien.

Ook ontwikkelaars hebben iets om naar uit te kijken. Met Instant Preview kunnen ze in de toekomst binnen enkele seconden de veranderingen waarnemen die ze op hun computer aangebracht hebben. Tot nu toe duurde dat volgens Google vijf minuten. Met de nieuwe Seurat-techniek moet er ten slotte in de toekomst makkelijker vr-content op de smartphone uitgebracht worden. Deze nieuwigheid zou een betere beeldkwaliteit mogelijk maken op mobiele gpu’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business