Nieuws

Tesla verandert opnieuw het gratis Supercharger-beleid

Net wanneer het duidelijk is dat nieuwe eigenaars gewoon moeten betalen om te laden, verandert er opnieuw heel wat. Belangrijkste verandering: referral codes om nieuwe kopers gratis laden aan te bieden.

Tesla heeft opnieuw helemaal het roer omgegooid wat betreft gratis laden aan hun talrijke Superchargers. Hoe was het tot nu? Iedereen die sinds dit jaar een nieuwe auto kocht, moest voortaan betalen om te laden aan de Superchargers. Als nieuwe klant krijg je 400 kWh gratis, daarna moet je betalen. Tot nu.

Referral codes

Verrassing: jij krijgt nu toch gratis Supercharger-toegang voor de rest van je leven indien je een Tesla hebt gekocht tussen begin januari en nu. Niet gedurende het leven van de auto, maar van jouw leven zolang je telkens opnieuw een Tesla Model S of X koopt. Daarbij komt dat je 5 referral codes krijgt waarmee je nieuwe klanten kan blij maken op een korting van 1.000 euro en levenslang gratis laden zolang ze met een Tesla rijden.

Dat betekent dat gratis Superchargers voortaan aan de eigenaar wordt gekoppeld, en niet meer aan de auto zoals dat tot eind 2016 was. Wil je in de toekomst een nieuwe Tesla (Model S/Model X) kopen? Dan heb je opnieuw recht op gratis laden aan de Superchargers. Je oude Tesla die je daarna tweedehands verkoopt, verliest de mogelijkheid van gratis Superchargers wanneer een nieuwe eigenaar zijn wagen registreert.

Model 3

[related_article id=”214884″]

Nieuwe klanten blij maken met een referral code is enkel mogelijk wanneer je de wagen hebt gekocht voor 22 mei 2017. Nieuwe klanten die nu inpikken, krijgen geen referral codes om andere klanten blij te maken. Het aantal is ook vastgelegd op 5 stuks, zodat er geen misbruik kan worden gemaakt van de codes. Nieuwe klanten krijgen geen codes meer toegewezen.

Met de komst van de Model 3 maakt Tesla wel duidelijk dat gratis Superchargers en referral codes enkel geldig zijn op een Model S of X. Daarnaast moeten we de compacte Model 3 niet voor eind 2018 op onze wegen verwachten, wat de deur open zet om tegen dan andere spelregels te introduceren.

Oude eigenaars?

En wat met bestaande eigenaars van voor 2017? Die hebben alle troeven nog in handen. Gratis Superchargers blijft gekoppeld aan hun wagen, wat het extra interessant maakt op de tweedehandsmarkt. Wanneer zij een nieuwe Tesla Model S of X kopen in de toekomst, blijven ook zij genieten van gratis Superchargers. Vanaf dan hangt het statuut gratis Supercharger niet meer aan hun wagen. Zij krijgen bovendien ook de 5 referral codes om gratis laden aan een potentiële klant te bieden.

Los daarvan blijft Tesla wel auto’s beboeten die langer dan hun laadtijd blijven staan op een Supercharger-plaats. Het tarief bedraagt hier 0,35 euro per minuut van zodra de auto stopt met laden. Je krijgt vijf minuten om daarop te anticiperen, daarna start de teller.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business