Nieuws

Ontwikkelaars verdienen meer aan iOS-apps dan aan Android-apps

Volgens een rapport halen dubbel zoveel apps op de App Store de kaap van een miljoen dollar dan op de Play Store.

Sensor Tower, een onderzoeksfirma die zich focust op mobiele app stores, heeft een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat ontwikkelaars op de App Store meer geld verdienen. Apps die de kaap van een miljoen dollar bereiken zijn dubbel zoveel aanwezig op Apple zijn store dan op Google zijn mobiele winkel. Sensor Tower brengt enkel in-appaankopen in rekening; eventuele winst door advertenties worden niet meegerekend.

Bron: Sensor Tower.

De hoeveelheid apps met meer dan een miljoen dollar winst zijn in 2015 verdubbeld ten opzichte van 2016. Met name applicaties op de Google Play Store zijn bezig met een inhaalbeweging. In 2015 waren er slechts 14 apps in de store die meer dan een miljoen dollar verdienden. iOS-apps deden het stukken beter met 34 applicaties die de mijlpaal haalden. In 2016 behaalden 39 Android-apps de kaap van een miljoen dollar, terwijl op de App Store 66 apps een miljoen dollar verdienden. In 2015 waren er nog 2,4 keer meer iOS-apps aanwezig in het rapport dan Android-apps, nu is dat getal naar 1,7 is gezakt.

Bron: Sensor Tower.

Sensor Tower merkt een groot verschil tussen de types apps op de twee stores die veel geld verdienen. Bij Android bestaan de veelverdieners voor maar liefst 47 procent uit spellen. Apps in de entertainment- en social networking-categorie zijn daarentegen elk goed voor vijf procent. iOS-apps die de kaap van een miljoen dollar behalen bestaan voor 47 procent uit spellen. Apps in de utilities-, photo & video-, lifestyle-, entertainment- en social networking-categorie zijn ongeveer evenveel aanwezig, met percentages die van 6 tot 12 procent gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business