Nieuws

Medeoprichter Android onthult mysterieuze smartphone op 30 mei

Andy Rubin, één van de oprichters van Android, startte het nieuwe bedrijf Essential om aan een smartphone te werken. Hoogstwaarschijnlijk wordt het toestel eind deze maand onthuld.

Andy Rubin, één van de oprichters van Android kondigde in januari aan dat hij een nieuw bedrijf was gestart, Essential genaamd. Essential zou werken aan een premium smartphone en in maart Tweette Rubin een eerste foto van het toestel. In een nieuwe Tweet vertelt het gloednieuwe bedrijf dat ‘iets groot’ komt op 30 mei. Hoogstwaarschijnlijk onthullen Rubin en zijn collega’s op deze datum de eerste smartphone van hun bedrijf.

Strak design

Op de eerste foto die werd gedeeld door Essential is een smartphone te zien met erg dunne bezels en afgeronde hoeken. Met dat design volgt het bedrijf in de voetsporen van Samsung en LG, die hun laatste vlaggenschepen eveneens van erg dunne schermranden hebben voorzien. Essential bevestigde na de Tweet dat de smartphone draait op Android. Bovendien rapporteerde Bloomberg dat het design van de smartphone bestaat uit metalen randen en een keramische achterkant .

Verder zou Essential een speciale connector ontwikkelen waarmee je het toestel kan opladen en de functionaliteit van de smartphone kan uitbreiden. Motorola is momenteel het enige bedrijf dat een modulaire smartphone met toebehoren aanbiedt. Bovendien deelde Rubin in een andere Tweet een beeld waarin een collega aan een 360-gradencamera lijkt te werken. Op een andere foto is dan weer een afgeronde uitstulping te zien, die wel eens een 360-gradencamera zou kunnen zijn.

Spanning

Behalve de getweete foto’s deelt Essential erg weinig over zijn eerste smartphone. Hoogstwaarschijnlijk wil het bedrijf de spanning opbouwen voor zijn toestel. Rubin zal op 30 mei spreken tijdens de Code Conference van Recode, wat overeenkomt met de datum waarop ‘iets groot’ zou gebeuren. De conferentie is de ideale plaats voor Essential om zijn eerste smartphone aan het brede publiek voor te stellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business