Nieuws

Nederlandse studenten creëren kartonnen HoloLens

Studenten aan de Universiteit Twente hebben een kartonnen AR-bril ontwikkeld. Voor slechts 29 euro is de Aryzon van jou.

Vijf studenten van de Universiteit Twente hebben een kartonnen bril voor augmented reality gecreëerd. Net zoals de Google Cardboard een goedkoop alternatief vormt voor VR-brillen, is de Aryzon een goedkope versie van de HoloLens. Met behulp van een Kickstarter-campagne proberen de leerlingen voldoende geld in te zamelen om hun uitvinding op de markt te brengen.

Onrechtstreeks

De Aryzon wordt geleverd als bouwpakket, waarbij je de kartonnen bril zelf in elkaar moet vouwen. Het brilletje bestaat uit karton, klittenband en de nodige spiegels en lenzen. Met behulp van een instructiefilmpje kan je het ding zonder problemen in elkaar steken.

In tegenstelling tot bij VR-brillen kijk je niet rechtstreeks op je smartphonescherm. In plaats daarvan zie je de wereld door een semi-transparant kunststoffen plaatje. Je smartphone bevindt zich onderaan de bril, waar het met behulp van zijn camera de wereld rond zich detecteert. Het team achter de Aryzon voorziet een targetbeeld, waardoor je bril de afbeeldingen in de juiste schaal toont. De beelden op je smartphonescherm worden met behulp van een fresnellens naar het kunststoffen plaatje geprojecteerd. Hierdoor zie je zowel de echte wereld, als de extra beelden die door je smartphone worden gegenereerd.

AR-showcase

Met de Aryzon kan je op deze manier 3D-modellen visualiseren. De bijhorende app maakt het mogelijk om CAD-modellen in 3D te bewonderen, met de juiste schaal en in de context van je omgeving. Verder zegt het team achter de AR-bril dat hun toestel als een showcase voor augmented reality kan dienen. De bril is erg goedkoop, waardoor de drempel laag wordt om je eerste stapjes in de semi-virtuele wereld te zetten.

Vroege vogels kunnen de bril voor 24 euro aanschaffen. Eenmaal deze aanbieding uitverkocht is, betaal je 29 euro per bril. De Nederlandse studenten hopen in totaal 25.000 euro in te zamelen met hun Kickstarter-campagne. Op het moment van schrijven hebben al 554 backers geld gegeven aan de bril, wat goed is voor 18.520 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business