Nieuws

Nvidia Max-Q maakt gaminglaptops slanker en krachtiger

Chipproducent Nvidia pakt uit met Max-Q: een innovatief laptopdesign dat het gewicht van een krachtige laptop gevoelig terugbrengt. Verschillende fabrikanten brengen binnenkort toestellen uit met het label.

Als het van Nvidia afhangt hoef je in de toekomst niet meer te kiezen tussen een krachtige laptop of een draagbare laptop. De chipfabrikant combineert de beide in een nieuw type van design dat de naam Max-Q meekrijgt. “Laptop-gaming komt eindelijk van de grond,” klopt het bedrijf zich trots op de borst.

“Het maakt gaminglaptops 3 keer dunner met 3 keer meer kracht dan vorige generaties”, zo belooft Nvidia over het Max-Q design. Het bedrijf stelt dat het zo mogelijk wordt om een laptop met een krachtige GTX 1080 te stoppen in het chassis van een ultrabook. Denk aan toestel met een doorsnede van 18 millimeter en een gewicht van iets meer dan 2 kilogram. Bovendien zou de afslanking niet ten koste gaan van je oren. Met de nieuwe WhisperMode-functie wordt de framerate tijdens het gamen geoptimaliseerd om de laptop koel en stil te houden.

De aankondiging betekent dat je voor 4K gaming of high-end VR-spellen niet meer beperkt bent tot zwaarlijvige laptops. De chipproducent gaf geen concrete benchmarkscores voor de prestaties van zijn Max-Q design, maar het zorgde wel voor een visuele demonstratie op Computex. Nvidia CEO Jen-HSin Huang presenteerde een laptop die Project Cars 2 draaide, volgens het bedrijf 60 procent sneller dan de PS4 Pro. Op zijn website

De eerste laptops met het Max-Q label zullen eind juni verschijnen. Nvidia wist tientallen producenten te strikken om zijn design te hanteren, waaronder MSI, Asus, Acer, HP, Lenovo en Alienware.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business