Nieuws

Onlinedienst Nintendo Switch beschikbaar vanaf 2018

Nintendo heeft meer uitleg gegeven over zijn online platform voor de Switch. Daarbij gaf het eveneens meer uitleg over prijzen.

Zowat drie maanden na de lancering van zijn nieuwste console heeft Nintendo eindelijk meer uitleg gegeven over zijn online platform. De Nintendo Switch wordt namelijk voorzien van een onlinedienst waar gebruikers spellen kunnen kopen en downloaden, en die ze nodig hebben om bepaalde spellen online te kunnen spelen met vrienden.

Beter plan

Sinds de lancering van de Switch begin maart heerste er toch nog toe veel onduidelijkheid. Nintendo wou tot nu geen woord reppen over prijzen en het leek zijn dienst te willen lanceren met een groot nadeel: er zou per maand één retrogame gratis beschikbaar worden gemaakt, ongeveer naar analogie met Playstation Plus, maar het spel zou na die maand ook weer verdwijnen.

Nintendo laat nu weten dat het dat idee heeft bijgesteld: de gratis spellen zouden beschikbaar blijven zolang de speler een abonnement heeft op de dienst. Volledig naar analogie met Playstation Plus dus. Daarnaast worden de retrospellen stevig afgeborsteld en voorzien van online multiplayermodi, om het abonnement zeker de moeite waard te maken.

Te laat

De onlinedienst voor de Switch werd eerst deze zomer al verwacht. Nintendo is echter verre van klaar voor die lancering, waardoor de dienst nu pas begin 2018 beschikbaar zal zijn. Tot dan kan iedereen gratis gebruikmaken van de onlinecapaciteiten. Vanaf de lancering van de dienst kost een abonnement 3,99 dollar per maand, 7,99 dollar voor drie maanden en 19,99 dollar voor een heel jaar. We verwachten dat de europrijzen gelijk zullen lopen.

Ten slotte zal Nintendo een ‘companion app’ lanceren voor zijn dienst. Die moet dienen om spelers te verbinden voor, tijdens en na een online sessie. Spelers zullen met elkaar kunnen chatten en sessies afspreken. De app zal deze zomer al met beperkte capaciteiten in de app stores verschijnen. De volledige app volgt de lancering van de dienst in 2018.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business