Nieuws

HP breidt Omen-reeks uit met rugzak-pc en externe GPU-case

HP updatet zijn gamingproductlijn met nieuwe pc’s en accessoires. De rugzak-pc van het bedrijf springt het meest in het oog.

HP breidt zijn gamingproductlijn uit met nieuwe pc’s, monitors en een mechanisch toetsenbord. Meest opvallend is de rugzak-pc die HP aanbiedt voor VR-gamers. Door je computer op je rug te dragen, kan je je volledig vrij bewegen in de virtuele wereld. Door eveneens een muis en mechanisch toetsenbord aan de Omen-productlijn toe te voegen, maakt HP zijn gaminggamma compleet.

Rugzak-pc

HP lanceert in totaal vier nieuwe pc’s: een rugzak-pc, desktop, 15 inchlaptop en 17 inchlaptop. Met de rugzak-pc richt het bedrijf zich volledig op fans van virtual reality. HP onthulde dit concept vorig jaar al en heeft de pc ondertussen verbeterd. De firma voegt een dock toe aan het geheel, waardoor je de pc als een normale desktop kan gebruiken. Wanneer je de pc op je rug draagt, kan je deze verbinden met een VR-headset, zonder dat je het risico loopt over alle kabels te struikelen.

De rugzak-pc van HP heeft een Kaby Lake i7-processor en een GeForce GTX 1080. De computer heeft een startprijs van 2.499 dollar; aan de accessoires om het toestel om te toveren tot een rugzak ben je 599,99 dollar kwijt. Je kan de rugzak-pc vanaf juli kopen.

Omen-desktop

De Omen-desktop is bedoeld voor fervente gamers die geen zin hebben om hun eigen toestel in elkaar te knutselen. De uitbreidbare machine komt in een scala van configuraties, gaande van GeForce GTX 1050 met een Intel Core i- of AMD Ryzen-processor tot een dual GTX 1080 Ti of dual Radeon RX580. Aan de goedkoopste configuratie ben je 899 dollar kwijt; de duurste versie van de desktop kost 3.000 dollar.

Verder geeft HP zijn bestaande 15-inch- en 17-inchlaptops een designupdate. De laptops krijgen een uiterlijk dat gebaseerd zou zijn op een ruimteschip en krijgen hierdoor een erg uitgesproken gaminguiterlijk. De 15-inchlaptop kan je krijgen met maximum een Radeon RX550 of GeForce GTX 1060, terwijl je de 17-inchlaptop kan kopen met een GTX 1070 of RX 580. Beide toestellen bevatten een Kaby Lake-chip, hebben rode achtergrondverlichting voor hun klavier en komen met verschillende schermopties. Je kan kiezen tussen 4K, 1.080p met G-Sync of 1.080p met FreeSync. De toestellen zijn vanaf 28 juni verkrijgbaar met een startprijs van 999,99 en 1.099,99 dollar.

Accessoires

Ten slotte heeft HP een resem aan accessoires klaar die zijn Omen-reeks complete maken. Het bedrijf biedt een gamingmuis aan en een mechanisch toetsenbord. Het toetsenbord is voorzien van Cherry MX Red-switches en kost 129,99 dollar. Aan de muis ben je 59,99 dollar kwijt.

Verder biedt HP eveneens twee nieuwe monitors aan. Het 25 inchscherm ondersteunt AMD FreeSync, heeft een resolutie van 1.090p en komt met twee USB 3.0-poorten. De 27 inchmonitor heeft daarentegen een QHD-scherm, bevat eveneens twee USB 3.0-poorten en ondersteunt Nvidia G-Sync.

Bovendien kan je ook bij HP terecht voor een behuizing voor je externe GPU. De HP Accelerator komt met een voeding en heeft ruimte voor een grafische kaart en een harde schijf, heeft een USB 3.0- en USB-X-poort en kan je via Thunderbolt 3 met je laptop verbinden. HP garandeert jammer genoeg enkel de compatibiliteit met zijn eigen toestel, omdat Thunderbolt volgens het bedrijf variaties in het gebruik van Thunderbolt zijn.

De case is een interessant alternatief voor Razer zijn Core, aangezien het met zijn kostprijs van 2.999,99 dollar goedkoper is. Bovendien heeft deze behuizing geen slot voor een externe harde schijf. Met behulp van de HP Accelerator kan je je laptop een stuk krachtiger maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business