Nokia-smartphones krijgen opnieuw Zeiss-lenzen

Nokia en Carl Zeiss vormen opnieuw een tandem, dankzij een nieuw partnership tussen HMD Global en de Duitse lenzenspecialist.

HMD Global, het Finse bedrijf dat vandaag smartphones onder de Nokia-licentie op de markt brengt, vernieuwt nu ook een oude samenwerking met Carl Zeiss, specialist in optische systemen. Jarenlang waren Zeiss-lenzen vaste kost in Nokia-smartphones, van de N95 tien jaar geleden tot de Lumia 950 XL in 2015.

[related_article id=”215956″]

Dat partnership wordt nu door HMD Global vernieuwt, al werd er nog geen tijdsspanne bekendgemaakt waarin we Zeiss-lenzen opnieuw in Nokia-smartphones mogen zien opduiken. HMD Global heeft eerder dit jaar een trio van budgetvriendelijke Android-smartphones gelanceerd. Wellicht mogen we ons in de nabije toekomst aan een meer premium Nokia-telefoon verwachten die opnieuw met Zeiss-lenzen wordt uitgerust.

De camerakwaliteit van Nokia-telefoons zoals de Nokia 808 PureView of Lumia 1020 was evenwel niet zozeer aan de lenzen te danken, maar wel aan Nokia’s eigen PureView-technologie. Nieuwe Nokia-smartphones worden evenwel niet meer door hetzelfde team van ingenieurs ontwikkeld. De verantwoordelijke voor de camera’s in de Lumia’s is in 2014 naar Apple verhuisd en veel van de medewerkers hebben het bedrijf verlaten na de overname door Microsoft.

HMD Global zal dus nog moeten bewijzen dat de samenwerking met Carl Zeiss meer is dan een marketingstrategie, en dat de camera in een toekomstige premium smartphone aan de kwaliteitstandaarden kan voldoen die de consument is komen te verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business