Nieuws

Bespioneer je BMW en zijn omgeving live vanuit de lucht

BMW Remote 3D-view zorgt ervoor dat je de wagen en de omgeving errond vanop je smartphone kan bekijken.

Vanaf vandaag is de optie BMW Remote 3D-view beschikbaar voor wie de BMW Connected App (Android/iOS) gebruikt. Hiermee kan je vanop afstand op je smartphone een foto opvragen van je wagen en de omgeving dankzij de camera’s die rondom de wagen zijn geïntegreerd. Zo kan je direct wanneer het alarm wordt geactiveerd kijken wat er aan de hand is.

Live beelden kijken van je geparkeerde auto met de omgeving roept direct vraagtekens op wat betreft privacy. BMW beperkt daarom de functie met drie foto’s per twee uur. Livestreaming is niet mogelijk.

Luchtfoto

Wat kan je verwachten van de functie? Van zodra je de foto neemt, duurt het ongeveer een 15-tal seconden voordat je het resultaat kan bewonderen op je smartphone. De auto klapt zijn spiegels uit om de camera’s in de spiegel juist te zetten, neemt de foto, en klapt ze opnieuw in.

Het beeld is niet haarscherp van resolutie op je smartphone, maar het is genoeg om de omgeving te analyseren wat er is gebeurd, wie er was of waar je auto staat geparkeerd. Dat laatste kan je overigens ook gewoon doen met de gps-locatie op de app.

Gimmick met potentie

BMW Remote 3D-view klinkt als een gimmick, en dat is het initieel ook. Wanneer BMW verder doorgraaft op vlak van beschadiging of ongevallen, is zoveel data en beeldmateriaal veel waard.

[related_article id=”210936″]

Om van de functie te genieten, heb je een BMW nodig met de Surround View-optie of het Parking Assistant Pack Plus en moet qua software ConnectedDrive Services en Remote Services actief zijn. Ben je nog mee? Dan zijn alle BMW 5 Reeksen vanaf november 2016 (productiedatum) en alle BMW 7 Reeksen vanaf maart 2017 (productiedatum) compatibel. Bij de net onthulde BMW X3 en BMW 6 Gran Turismo, die later dit jaar worden geleverd, is de optie beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business