Nieuws

Pulse: Google viert Nationale Feestdag en Samsung Galaxy Note 8 lanceert op 23 augustus

Ook in deze Pulse: OnePlus verhelpt bug bij noodoproepen, spreek met Alexa op je Android-telefoon en Facebook experimenteert met modulaire smartphone.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Google viert Nationale Feestdag

Het is vandaag 21 juli, de nationale feestdag van België. Op deze dag herdenken we de Belgische onafhankelijkheid en grondwettelijke eedaflegging van Leopold I als eerste koning. Ook Google viert mee en heeft een aangepaste doodle op zijn zoekpagina geplaatst. De doodle werd geïllustreerd door KHUAN+KTRON en toont verschillende Belgische bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, de fruitbomen van Sint-Truiden, kathedraal van Antwerpen en Pairi Daiza. Bekijk hier een overzicht van Googles doodles op deze dag doorheen de jaren.

Samsung Galaxy Note 8 lanceert op 23 augustus

Samsung heeft uitnodigingen uitgestuurd voor een Unpacked-evenement op 23 augustus in New York. Op die dag zal naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe Galaxy Note 8 worden aangekondigd. De Galaxy Note 8 krijgt hetzelfde Infinity Display als de Galaxy S8 en wordt uitgerust met een dubbele camera. Een primeur voor Samsung.

OnePlus verhelpt bug bij noodoproepen

De OnePlus 5 krijgt een software-update die het probleem moet verhelpen waarbij de smartphone crasht wanneer het Amerikaanse noodnummer ‘911’ wordt gebeld. De update wordt momenteel geleidelijk uitgerold naar gebruikers. OnePlus raadt aan om hem zo snel mogelijk te downloaden en installeren.

Spreek met Alexa op je Android-telefoon

Amazon maakt zijn spraakassistent Alexa beschikbaar voor alle Android-gebruikers via een update van de Amazon-app. Dat meldt TechCrunch. Naast boeken en toiletpapier bestellen via spraakcommando’s, kan de assistent ook het weerbericht geven, zoekopdrachten uitvoeren en je smart home bedienen. In het Engels welteverstaan, aangezien Alexa nog altijd geen Nederlands begrijpt. Eerder werd de update ook al voor iPhone-gebruikers uitgerold.

Facebook experimenteert met modulaire smartphone

Facebooks mysterieuze hardwaredivisie ‘Building 8’ zou volgens Business Insider experimenteren met modulaire smartphones. Het bedrijf heeft een patentaanvraag ingediend die een “modulair electromagnetisch apparaat” beschrijft dat het probleem moet verhelpen van “dure en verspillende” elektronica die na enkele jaren al in onbruik raken. Het patent beschrijft zowel een telefoon als luidspreker als potentiële productcategorieën.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business