Nieuws

Pulse: Snapchat is copycats beu en Amazon lanceert Instagram voor shoppers

Ook in deze Pulse: Razer wil smartphone voor gamers bouwen, YouTube schrapt video-editor en fotoslideshows en werkt Samsung aan AirPod-concurrent met Bixby?

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Snapchat is copycats beu

Snap, het bedrijf achter Snapchat, heeft in alle stilte het team achter Strong.Codes aangenomen, een specialist in bescherming tegen reverse engineering. Dat meldt Bloomberg. Reverse engineering is het proces waarbij software of hardware wordt ontleed om te leren hoe het opgebouwd is, en het vervolgens kan worden nagemaakt. Wellicht heeft Snap genoeg van de schaamteloze kopieën van zijn apps en features?

Amazon lanceert Instagram voor shoppers

Amazon lanceert Spark, een sociaal medium dat op shopping is gericht, zo bericht Twinkle. Het platform draait rond delen, liken en kopen. De meeste posts bestaan uit foto’s, al dan niet voorzien van tekst. Telkens een product wordt getoond dat ook op Amazon verkrijgbaar is, wordt een shopping-icoontje zichtbaar in de hoek. Spark is voorlopig enkel toegankelijk voor Prime-leden in de iOS-versie van de Amazon-app.

Razer wil smartphone voor gamers bouwen

Razer, specialist in hardware en accessoires voor gamers, wil naar verluidt een smartphone bouwen. Dat schrijft The Verge. Heel vreemd is dat nieuws niet; Razer heeft eerder dit jaar immers smartphonestart-up Nextbit ingelijfd. Het bedrijf zou nu alleen nog op zoek zijn naar kapitaal om de smartphone, die zich specifiek op gamers zal richten, te kunnen ontwikkelen.

Werkt Samsung aan AirPod-concurrent met Bixby?

Volgens een bericht van Etnews werkt Samsung aan zijn eigen AirPod-achtige bluetooth-oortjes. De oortjes zouden mogelijk al samen met de Galaxy Note 8 gelanceerd worden volgende maand. Ze zouden beschikken over noise-cancelling en toegang geven tot Samsung eigen Bixby-assistent, net zoals je via de AirPods van Apple met Siri kan praten.

YouTube schrapt video-editor en fotoslideshows

YouTube schrapt twee nauwelijks gebruikte features uit zijn arsenaal: de ingebouwde video-editor en de mogelijkheid om fotoslideshows te maken. Het nieuws werd op het helpforum van YouTube bekendgemaakt, maar de functies zullen pas op 20 september van dit jaar verdwijnen.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business