Nieuws

Eerste Facebook-tv-programma’s komen eraan

Facebook wil originele tv-programma’s aanbieden via zijn sociale medium. De eerste series komen tegen half augustus.

Facebook zal vanaf half augustus zijn eerste tv-programma’s op de wereld loslaten, zo weet Bloomberg. De video’s zijn een mix van originele, gescripte content en filmpjes gegenereerd door gebruikers. Je kan de tv-programma’s bekijken in een nieuw videosegment dat losstaat van het nieuwsoverzicht op Facebook.

Facebook heeft de tv-programma’s nog altijd niet officieel bekend gemaakt, maar doet ook niet erg zijn best om de geruchten de kop in te drukken. Zo nam het sociale medium Ricky Van Veen, de oprichter van CollegeHumor, en Mina Lefevre, die werkte aan Teen Wolf en Scream, aan. Van Veen gaf eerder al toe dat Facebook werkt aan videocontent.

Het sociale netwerk zou samenwerken met verschillende mediabedrijven aan uiteenlopende tv-programma’s. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de eerste series al in juni gelanceerd zouden worden. Deze deadline heeft Facebook gemist, waardoor het bedrijf zich nu concentreert op half augustus.

Het nieuwe videosegment van Facebook moet hogere kwaliteit van filmpjes bieden dan YouTube. Het sociale medium heeft daarvoor goedkope, korte videoseries opgekocht en betaalt eveneens voor de creatie van kwaliteitsvollere series. De speeldata van deze series zouden soortgelijk zijn aan deze van series die op tv te zien zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business