Nieuws

Pulse: Tesla Model 3 livestream en Amazon-oprichter rijkste man ter wereld

Ook in deze Pulse: Windows 10 S is beschikbaar voor ontwikkelaars, de iPod nano en shuffle bestaan niet meer en Samsung breekt record met miljardenwinst.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Tesla Model 3 livestream deze avond

Deze avond worden de eerste 30 sleutels overhandigd van de Tesla Model 3. Om dat te vieren, plant Tesla een livestream waar je alles kan zien. Elon Musk krijgt alvast de allereerste sleutel cadeau van Ira Ehrenpreis, board member bij Tesla. Mogelijk krijgen we deze avond ook voor het eerst te zien wat de Model 3 gaat kosten, welke opties mogelijk zijn en wat het finale design is. Het feest gaat deze avond door om 20u45 bij Tesla zelf in Californië. Wie de livestream wil zien, moet morgenvroeg om 6u45 onze tijd present tekenen.

2. Windows 10 S beschikbaar voor ontwikkelaars

Microsoft stelt Windows 10 S beschikbaar als ISO-bestand op zijn MSDN-portaal voor ontwikkelaars. De softwaregigant wil hiermee ontwikkelaars stimuleren om hun apps grondig te testen voordat ze de Windows Store toetreden. Ondanks dat iedereen met zo’n MSDN-account de Windows 10 S-versie kan downloaden, is het niet beschikbaar voor het grote publiek om mee te experimenteren. Scholen daarentegen krijgen volgende week een Update Assistant Tool om met Windows 10 S aan de slag te gaan.

3. iPod nano en iPod shuffle zijn niet meer

De laatste traditionele iPods zonder wifi-verbinding zijn van de band gerold bij Apple. Zowel de iPod nano als de shuffle kan je niet meer bestellen op de website van Apple. De iPod classic is al sinds 2014 niet meer beschikbaar. Dat betekent dat je voortaan enkel de iPod Touch nog kan bestellen. De kans is groot dat je de shuffle en nano nog enige tijd in heel wat winkels kan bestellen, maar wanneer de voorraad op is, is het gedaan.

4. Jeff Bezos even rijkste man ter wereld

Amazon-oprichter Jeff Bezos werd gisteren de rijkste man ter wereld en volgt hiermee Bill Gates op. Zijn nettowaarde heeft de kaap van 90 miljard dollar overschreden, waarmee hij Bill Gates van de troon stoot. Althans, heel even toch. De waarde van het Amazon-aandeel daalde net voor het sluiten van de markten, waardoor Bezos nu op 89 miljard dollar strandt. Nog steeds een aardig zakcentje.

5. Samsung breekt record met miljardenwinst

Samsung haalt in het tweede kwartaal van 2017 een winst van veertien triljoen won binnen. Omgerekend is dat meer dan tien miljard euro. Daarmee breken de Koreanen hun vorige winstrecord: 10,1 triljoen won in 2013. Net zoals de voorbije kwartalen komt het gros van de centen van Samsungs semiconductortak, zegt Smart Business.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business