Nieuws

Hackers lekken script Game of Thrones

Hackers zijn aan de haal gegaan met data van het Amerikaanse televienetwerk HBO. Ze hebben ondertussen onvertoonde afleveringen en een script van Game of Thrones online geplaatst.

Hackers hebben een script van Game of Thrones online geplaatst, samen met twee nog niet vertoonde afleveringen van de HBO-shows Ballers en Room 104. Die zijn buit gemaakt bij een digitale diefstal binnen het mediabedrijf, zo weet Entertainment Weekly.

HBO bevestigt dat er data gestolen is: “HBO werd recentelijk geconfronteerd met een cyberincident, dat resulteerde in de compromittering van data,” verklaart een woordvoerder. Het bedrijf gaf verder geen details over welke informatie hen ontfutselt was. De hackers van hun klant stellen dat ze 1,5 terabyte aan materiaal in handen hebben. Naast de twee afleveringen die ze online hebben geplaatst en het vrijgegeven Game of Thrones-script – dat zou horen bij de aflevering die volgende week op tv komt – beloven de cybercriminelen binnenkort meer beschikbaar te maken.

Dit is niet de eerste keer dat het televisienetwerk en productiehuis HBO ten prooi valt aan dieven. In 2015 wisten hackers ook al de eerste vier afleveringen van het nieuwe seizoen van het immens populaire Game of Thrones in handen te krijgen, en plaatsten deze online enkele weken voor de show startte. Dat voorval zorgde ervoor dat het televisienetwerk zijn veiligheid sterk optrok, waarbij het onder andere acteurs aanspoorde om twee-factor authenticatie te gebruiken. Het is echter niet genoeg gebleken om hackers buiten te houden. Game of Thrones is de meest illegaal gedownloadde show op het internet, wat het een aantrekkelijke buit maakt voor hackers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business