Nieuws

HP lanceert workstation in een rugzak

Virtual reality heeft het concept van computers in rugzakken geïntroduceerd. HP komt nu met een draagbare workstation voor professioneel gebruik.

HP Inc springt in een gat in de markt en komt met een workstation-in-een-rugzak, gericht op bedrijven die zich bezig houden met VR of er gebruik van maken. De HP Z VR Backpack G1 belooft high-end prestaties, onder andere dankzij een premium grafische kaart van Nvidia.

Bewegingsvrijheid

Het fenomeen van de rugzak-computer is niet nieuw. De definitieve lancering van virtual reality-headsets bracht verschillende fabrikanten er al toe om iets dergelijks te lanceren. Virtual reality-headsets moeten nog met verschillende kabels aan een computer worden verbonden, wat de bewegingsvrijheid beperkt. De computer in een rugzak steken biedt dan een oplossing.

Tot nu toe waren er alleen nog maar rugzak-pc’s voor gamers. HP ziet een kans om ook een professioneel publiek te bedienen. Bedrijven die VR inzetten voor demo’s zoals architectenbureau’s of autoverkopers bijvoorbeeld.

Premium

De high-end specifiacties van de HP Z VR-rugzak moet verzekeren dat klanten niet geconfronteerd worden met een slechte framerate of andere grafische uitschuivers. De workstation wordt aangedreven door een Kaby Lake Intel Core i7, gekoppeld aan de Nvidia Quadro P5200. Quadro is Nvidia’s specifieke merk voor workstation-GPU’s; volgens HP biedt deze kaart een twee keer zo grote framebuffer als de GTX 1080, een van zijn strafste consumenten-GPU’s.

De Z VR kan tot 32 GB aan RAM bevatten, en heeft Windows 10 Pro aan boord. De machine kan vier verschillende displays ondersteunen. Qua design is het te vergelijken met de HP Omen X Compact, HP’s rugzak-computer voor gamers. Startprijs voor de Z VR Backpack G1 is 3.299 dollar (omgerekend zo’n 2.790 euro). In die prijs zit ook een dock inbegrepen om de pc toch als een desktop te kunnen gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business