Nieuws

Google straft crashgevoelige apps in de Play Store

De kwaliteit van een app gaat een grotere rol spelen in de Google Play Store. Apps met veel bugs zullen minder snel naar boven komen in zoekresultaten.

Google heeft het zoekalgoritme van de Play Store aangepast zodat het meer gewicht toekent aan de kwaliteit van een app. In de praktijk betekent dit dat toepassingen die vaak crashen of andere bugs tentoonspreiden, minder hoog in de zoekresultaten getoond zullen worden.

Verbetering

De zoekgigant stelt dat de aanpassing al duidelijk tot verbeteringen heeft geleid: “We zien dat gebruikers meer apps van hogere kwaliteit gebruiken, en ze minder vaak terug verwijderen,” aldus het bedrijf.

Voorheen kon de populariteit van een app ervoor zorgen dat het apps met betere beoordelingen voorbijstak in de zoekresultaten. Het nieuwe algoritme zal rekening houden met factoren als hoe vaak een app crasht, laadtijden, batterijgebruik en het aantal keren dat de app weer verwijderd is. Dat moet apps met een beter prestatierapport een voetje voor geven. Wie zijn app wil verbeteren, verwijst Google door naar de Play Console, waar er diverse tools zijn die problemen in een app kunnen blootleggen.

Slechte reputatie

[related_article id=”215389″]

Het aangepaste algoritme is bij een klein groep van gebruikers getest, Google zal de verandering aan de Google Play Store globaal uitrollen in de komende week. De zoekgigant werkt al langer aan manieren om de kwaliteit van de Google Play Store op te krikken. Eerder deze maand deed het bijvoorbeeld uit de doeken hoe het met behulp van artificiële intelligentie dubieuze apps op het spoor komt tussen de duizenden andere toepassingen in de Store.

Om diezelfde reden kondigde het tijdens zijn jaarlijkse I/O-conferentie de lancering aan van Android Play Protect, een nieuwe functie die de appwinkel en zijn gebruikers beter moet beschermen tegen malafide apps. In de praktijk verandert Play Protect echter niet veel aan de Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business