Nieuws

Belgisch Tesla-record geklopt: Italianen rijden 1.000 km zonder opladen

Vijf Italiaanse Tesla-enthousiastelingen hebben een nieuw "hypermiling"-record neergezet en slaan de Belgische recordhouders van de troon.

Een team Italiaanse Tesla-liefhebbers heeft een nieuw “hypermiling”-record gevestigd. Ze legden 1.078 kilometer af met een Tesla Model S 100D zonder de auto tussendoor op te laden.

Met het nieuwe wereldrecord slaan de Italianen een team Belgen van de troon. Eind juni persten Steven Peeters en zijn vriend Joeri Cools een rit van 901,2 km uit een volledig opgeladen Tesla Model S P100D. Ze deden dat toen op iets minder dan 24 uur aan een constante snelheid van 40 kilometer per uur.

Peeters speculeerde toen al dat de Model S 100D mogelijk nog efficiënter zou zijn dan het Performance-model, al was hij niet zeker of het verschil in motoren ook een verschil zou maken op de weg. “Je bent natuurlijk vrij om ons het tegendeel te demonstreren”, klonk het toen. De Tesla Owners Club Italia voelde wel iets voor die uitdaging.

Vijf leden van de club waagden zich aan de uitdaging en wisten het record te breken. Ze deden er zo’n 29 uur over om een traject van meer dan 1.000 kilometer af te leggen door het zuiden van Italië. Net als het Belgische team reden ze zonder airconditioning en aan een tempo van 40 kilometer per uur. De autopilot werd gebruikt om een constante snelheid aan te houden.

Kort na hun prestatie tweette Musk dat het de eerste keer was dat een elektrische wagen die gewoon commercieel beschikbaar is de limiet van 1.000 kilometer op een enkele lading heeft overschreden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business