Nieuws

Pulse: Leuvense zonnewagen klaar voor WK en Ikea komt met slimme kleurenlampen

Ook in deze Pulse: Tesla's elektrische vrachtwagen wordt zelfrijdend, Facebook lanceert videoplatform Watch en fiscus onderzoekt Google-activiteiten in België.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Leuvense zonnewagen klaar voor WK

De ‘Punch 2’, de zonnewagen van ingenieursstudenten van de KU Leuven, heeft op het circuit van Lommel voor het eerst de topsnelheid van 120 kilometer per uur behaald. Daarmee lijkt de wagen klaar voor de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. De Punch 2 werd eind juni voorgesteld. Sindsdien hebben de studenten al zo’n 1.500 kilometer met de wagen afgelegd om hem verder te optimaliseren. Het traject in Australië bedraagt 3.021 kilometer over de openbare weg, waar niet meer dan 120 km/h mag worden gereden. De race gaat op 8 oktober van start in Darwin.

Ikea komt met slimme kleurenlampen

[related_article id=”215933″]

Vanaf  oktober breidt Ikea zijn Tradfri-aanbod van slimme lampen uit met kleurverlichting. Dat leerde onze redactie begin juni al, maar werd nu nog eens door de meubelketen bevestigd tegenover het Nederlandse Bright. Ikea Tradfri is een goedkoop, maar minder geavanceerd alternatief voor de Hue-verlichting van Philips. Met de toevoeging van kleurlampen, maakt Ikea de achterstand op Philips weer wat kleiner. Tegen oktober zou ook de software moeten zijn aangepast, zodat die samenwerkt met Apple Homekit, Amazon Alexa en Google Home. De Tradfri-lampen maken gebruik van de Zigbee Light Link-standaard en zijn sinds eind vorig jaar beschikbaar.

Tesla’s elektrische vrachtwagen wordt zelfrijdend

Tesla’s elektrische vrachtwagen, die normaal deze herfst wordt onthuld, zal zelfrijdende functies krijgen. Dat schrijft Reuters. Het persagentschap kon e-mails inkijken tussen Tesla en de staat Nevada waarin “potentiële baantesten” worden besproken voor de zelfrijdende vrachtwagen. Uit de informatie blijkt ook dat Tesla elektrische vrachtwagens voor de lange baan wil bouwen die in colonne kunnen rijden. Zo zou één truck bestuurd door een chauffeur bijvoorbeeld kunnen worden gevolgd door een rij autonome vrachtwagen. Normaal zal Tesla in september de sluier lichten van de elektrische truck en zullen we dan ook meer duidelijkheid krijgen over de zelfrijdende mogelijkheden.

Facebook lanceert videoplatform Watch

Facebook is klaar om de concurrentie aan te gaan met YouTube. Het lanceert zijn eigen videoplatform ‘Watch’ als nieuw tabblad in de app en op de website. Dat moet na verloop van tijd gepersonaliseerd worden met video’s aangepast op jouw kijkgedrag en dat van je vrienden. Tijdens het kijken kan je ook reageren en reacties van anderen zien. De eerste video’s die via het platform worden aangeboden, zowel live als opgenomen, worden speciaal gemaakt door geselecteerde partners met financiering van Facebook. Voorlopig blijft de dienst beperkt voor een kleine groep mensen in de Verenigde Staten.

Fiscus onderzoekt Google-activiteiten in België

De belastingdienst heeft het Belgische filiaal van Google gecontroleerd voor de jaren 2014 en 2015. Dat schrijft Smartbiz op basis van het jaarverslag van Google België. De omzet van 32 miljoen euro die het voor 2016 aangaf zou zo’n zeven keer lager liggen dan de werkelijke activiteit. Dat komt onder meer doordat de verkoop van advertentieruimte vanuit Ierland wordt gefactureerd. Google is momenteel in onderhandeling met de fiscus om tot een akkoord te komen.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business