Nieuws

Windows 10 Pro for Workstations: Microsofts OS voor power users

Zorgen de beperkingen van Windows 10 ervoor dat je niet ten volle van je krachtige computer kan genieten? Windows 10 Pro for Workstations biedt de oplossing.

Microsoft onthult Windows 10 Pro for Workstations. Power users kunnen deze versie van Windows gebruiken om het meeste uit hun krachtige machines te halen. Microsoft rolt Windows 10 Pro for Workstations uit als onderdeel van de Fall Creators Update, die deze herfst wordt gelanceerd. “De waarde van Windows 10 Pro for Workstations is rechtstreeks in lijn om de prestaties en betrouwbaarheid van high-end pc’s te verbeteren,” schrijft Microsoft.

Resilient file system

Windows 10 Pro for Workstations heeft vier functies die het besturingssysteem geschikt maken voor krachtige computers. In de eerste plaats bevat het OS een Resilient file system (ReFS). Dat systeem moet de veerkracht en foutentolerantie van je data verbeteren. ReFS is geoptimaliseerd voor grote datavolumes, beschermt je data tegen datacorruptie en heeft autocorrectiecapaciteiten. Verder onderzoekt de functie de datastromen die naar je mirrored schijven gaan. Merkt ReFS dat deze data corrupt is, dan zorgt hij ervoor dat een correcte kopie wordt gebruikt.

NVDIMM-N

Non-volatile dual in-line memory module is een type geheugen dat je in staat stelt om aan hoge snelheden bestanden te schrijven en lezen. NVDIMM-N is bovendien niet vluchtig geheugen, waardoor je bestanden nog steeds op het geheugen staan wanneer je je computer uitschakelt. Voorgaande versies van Windows 10 ondersteunden NVDIMM-N niet. Dankzij de nieuwe versie van het besturingssysteem kan je de voordelen van het geheugen ten volle benutten.

SMB Direct

In Windows 10 Pro for Workstations zit SMB Direct geïntegreerd. Deze functie laat het gebruik van netwerkadapters die Remote Direct Memory Access (RDMA) gebruiken toe. Deze netwerkadapters functioneren aan een hoge snelheid met weinig vertragingen, terwijl ze weinig van je CPU vergen.

Hardware

Ten slotte krikt Microsoft de hardware-ondersteuning op. Voorheen ondersteunde Windows 10 Pro configuraties met maximum twee CPU’s en 2 TB geheugen. Windows 10 Pro for Workstation laat toe dat je je computer van 4 CPU’s en 6 TB geheugen voorziet.

“Goede prestaties is een belangrijke vereiste in deze nieuwe wereld van snelle innovatie. We zullen blijven investeren in Windows 10 Pro for Workstations om Windows-power users in staat te stellen het maximale te halen uit hun krachtige pc,” besluit Microsoft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business