Nieuws

Toyota maakt auto onzichtbaar voor betere zichtbaarheid

Wordt de onzichtbaarheidsmantel uit Harry Potter binnenkort werkelijkheid? Aan de hand van spiegels wil de Japanse autofabrikant delen van het interieur verhullen zodat de chauffeur een breder gezichtsveld bekomt.

Toyota versmelt de echte wereld met die van sciencefiction en patenteert een apparaat dat je door objecten laat kijken. Neen, hun technologie omvat geen ring of onzichtbaarheidsmantel om te gaan shopliften bij je favoriete buurtwinkel. De autofabrikant wil de technologie gebruiken in zijn wagens om het gezichtsveld van de bestuurder te vergroten.

Lichtmanipulatie

Toegegeven, het klinkt allemaal wat futuristisch, maar de onderstaande afbeelding maakt duidelijk wat Toyota voor ogen heeft. Aan de linker- en rechterkant van je voorruit steekt een balk die een deel van het zicht op de weg belemmert. Door het licht te manipuleren zou de chauffeur door deze tussenstukken heen kunnen kijken, zodat het lijkt alsof de voor- en zijruiten in elkaar versmelten.

Dergelijk onderzoek is niets nieuws. Wetenschappers proberen al decennialang met licht te toveren om objecten te verhullen aan de hand van camera’s of ander duur materiaal, maar Toyota wil het over een andere boeg gooien. Zijn eigen verhulapparaat maakt enkel gebruik van spiegels en zou zo een pak goedkoper zijn. De spiegels laten het licht buigen om deze balken heen, zodat de bestuurder erdoor kan kijken.

Of de technologie ooit in auto’s zal toegepast worden, is maar de vraag. Volgens Toyota gebeuren er veel crashes in deze dode hoek. Zijn technologie moet het aantal ongevallen in de toekomst beperken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business