Nieuws

HTC decimeert prijs van VR-bril Vive

In navolging van Oculus voert HTC een gevoelige prijsdaling door voor zijn premium VR-headset. De HTC Vive zakt van 899 euro naar 699 euro.

De Taiwanese eletronica-gigant HTC stelt de prijs van de Vive-bril met controllers bij naar 699 euro. Het trekt hiermee 200 euro af van het oorspronkelijke prijskaartje, een beslissing die lijkt ingegeven door een gelijkaardige stap die concurrent Oculus in het voorjaar nam. Het bedrijf ontkent echter dat de actie van Oculus invloed had op zijn eigen plannen. De Vive blijft met zijn bijgestelde kostprijs de duurste VR-headset op de markt.

Timing

Concurrent Oculus bracht in maart de prijs van de Rift terug. De bril, die aanvankelijk apart voor 699 euro werd aangeboden en uit te breiden was met controllers die je nog eens 199 euro kosten, is nu in een totaalpakket voor 708 euro te verkijgen. Het Facebook-bedrijf bood het hele pakket in juni en juli zelfs voor een tijdelijke soldenprijs van 469 euro aan. Daarmee komen de premium-headsets in het vaarwater van Playstation VR terecht.

[related_article id=”216439″]

De serieuze daling lijkt erop te wijzen dat de verkoop van de headsets toch niet zo vlot gaat als HTC en Oculus tot nu toe hebben doen uitschijnen. HTC was na de zet van Oculus in maart nog stellig dat het geen prijsverandering zou doorvoeren: “We voelen de nood niet aan een prijsdaling voor de Vive, aangezien we ongelofelijk veel succes hebben en het momentum in de markt continu blijven voelen,” liet topman Patrick Seybold toen optekenen. Het bedrijf haalt timing aan als voornaamste verklaring waarom het nu toch het mes heeft bovengehaald: “We willen nu echt wereldwijd de VR-adoptie boosten. We denken dat nu de juiste tijd is om de prijs te resetten.”

HTC beklemtoont tevens dat dit geen prijsdaling is in de aanloop van de lancering van een nieuw product. “We verwachten dat deze versie van de Vive op de markt blijft tot ver in 2018.” Qua hardware-specificaties zijn de HTC Vive en de Oculus Rift zo goed als identiek. De HTC Vive kan wel uitpakken met de mogelijkheid om effectief te bewegen in een virtuele ruimte, iets wat niet gaat met de Rift. Collega Cédric kroonde vorig jaar na uitgebreid testen met beide brillen de Rift als winnaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business