Nieuws

Pulse: Nieuwe Google Pixel krijgt Snapdragon 836 en Facebook werkt aan hardware

Ook in deze Pulse: LinkedIn laat gebruikers eindelijk video’s posten, Elon Musk toont eerste foto SpaceX-ruimtepak en Tieners laten Facebook vaker links liggen.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Nieuwe Google Pixel krijgt Snapdragon 836

Google zou zijn nieuwe Pixel-smartphones op 5 oktober lanceren. Dat blijkt uit een tweet van notoir telecomlekker Evan Blass. De nieuwe Pixels zouden volgens Blass bovendien op de Snapdragon 836 draaien. Hoe die precies verschilt van de Snapdragon 835 is nog niet duidelijk. Google heeft dit jaar twee toestellen in petto: een Pixel 2 van de hand van HTC en een Pixel 2 XL die vermoedelijk door LG wordt geproduceerd.

https://twitter.com/evleaks/status/900527086322032640

Facebook werkt aan hardware

Facebook werkt in zijn mysterieuze Building 8 aan twee hardwareproducten: een video-apparaat dat moet concurreren met de Amazon Echo Show en een slimme luidpsreker vergelijkbaar met de Amazon Echo en Google Home. Dat schrijft Business Insider. Het video-apparaat krijgt de naam Aloha en wordt al enkele maanden door Facebook-werknemers getest. Het toestel zou in mei 2018 op de markt komen voor 499 dollar. Verder experimenteert Facebook ook met onder meer wearables en een 360°-camera.

LinkedIn laat gebruikers eindelijk video’s posten

Een nieuwe functie in de LinkedIn-app laat gebruikers video’s opnemen en uploaden. Dat schrijft Smartbiz. De nieuwe functie vind je in de LinkedIn-app op Android of iOS. Bij het maken van een post zullen gebruikers voortaan ook een video-icoontje te zien krijgen. Met de knop kunnen ze onmiddellijk een video opnemen in de app of een eerder gemaakt filmpje posten.

Elon Musk toont eerste foto SpaceX-ruimtepak

Elon Musk heeft op Instagram de eerste officiële foto gepost van het ruimtepak waar SpaceX aan werkt. Het ruimtepak werd al getest onder dubbele vacuümdruk. Het pak is bedoeld voor astronauten aan boord van SpaceX’s Dragon Capsule. Het is niet geschikt voor ruimtewandelingen, maar moet de astronauten beschermen in geval de druk in de capsule daalt. Het ruimtepak zal voor het eerst worden gedragen door NASA-astronauten die door SpaceX naar het International Space Station (ISS) worden gebracht.

https://www.instagram.com/p/BYIPmEFAIIn/

Tieners laten Facebook vaker links liggen

Facebook verliest aan populariteit bij tieners en jongvolwassenen. Zij grijpen steeds vaker naar alternatieve social media zoals Snapchat en Instagram. Dat schrijft Twinkle op basis van cijfers van eMarketer. Het aantal maandelijkse gebruikers in de leeftijdscategorie 12 tot 24 jaar wordt verwacht te dalen voor Facebook, terwijl die aantallen op Snapchat en Instagram hetzelfde blijven of stijgen.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business