Nieuws

Pulse: Apple TV met 4K-ondersteuning en Blackberry verkoopt extra veilige Android

Ook in deze Pulse: HTC bevestigt als eerste third-party bedrijf Android Oreo en Tesla’s elektrische vrachtwagens hebben beperkt bereik.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Apple TV met 4K-ondersteuning komt dit najaar

Tezamen met de nieuwste iPhones en Apple Watches kondigt Apple volgens Bloomberg in september een geüpdatete versie van de Apple TV aan. De vernieuwde set-top box heeft een snellere processor die in staat is 4K-content te streamen. Bovendien ondersteunt het nieuwe toestel HDR.

Apple hoopt op deze manier zijn video-ambities nieuw leven in te blazen. De firma zou hiervoor eveneens in overleg zijn met filmstudio’s om 4K-films via iTunes aan te bieden. Bovendien heeft Apple een miljard dollar opzij gezet voor originele tv-shows. Hoogstwaarschijnlijk zullen een hoop van deze series in 4K worden aangeboden.

Blackberry verkoopt extra veilige Android

Blackberry is in gesprek met verschillende smartphonemakers over zijn eigen Android-uitgave. BlackBerry Secure is een extra beveiligde Android-uitgave, die het Canadese bedrijf op smartphones en wearables wil laten draaien. De firma heeft al drie bedrijven gevonden die smartphones willen uitbrengen met het logo van BlackBerry erop. Nu zoekt de smartphonemaker naar fabrikanten die geïnteresseerd zijn in zijn versie van Android. BlackBerry belooft binnenkort de eerste aankondigingen rond licentiedeals te doen.

HTC bevestigt als eerste third-party bedrijf Android Oreo

Vooralsnog waren de enige toestellen waarvoor Android Oreo gegarandeerd wordt uitgerold toestellen van Google zelf. Eigenaars van de Google Pixel, Google Pixel XL, Nexus 6P, Nexus  5X en Pixel C krijgen binnenkort het nieuwe besturingssysteem. HTC is de eerste 3 third-party smartphonemaker die de komst van Oreo voor één van zijn telefoons bevestigd. In een Tweet kondigt HTC USA aan dat de HTC U11, U Ultra en 10 Android Oreo krijgen. De HTC U11 zou deze update al tijdens het vierde kwartaal van dit jaar krijgen.

Tesla’s elektrische vrachtwagens hebben beperkt bereik

Tesla wil de transportindustrie overnemen met zijn elektrische vrachtwagens. Nu blijkt echter dat de voertuigen slechts 320 tot 480 kilometer zullen kunnen afleggen. Dat is ongeveer hetzelfde bereik als de wagens van Tesla halen en een stuk minder dan de initieel beloofde 1.600 kilometer. De vrachtwagens van Tesla zullen hierdoor slechts in staat zijn om korte tripjes van bijvoorbeeld een station naar een fabriek af te leggen. Volgens een bron van Reuters behoort ongeveer 30 procent van alle Amerikaanse truckingroutes tot dit beperkte traject.

Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business