Nieuws

Meer dan 180.000 apps werken niet met iOS 11

Wanneer Apple binnenkort iOS 11 uitrolt, betekent dat de doodsteek voor tienduizenden applicaties. De boosdoener is het einde van de 32 bit-ondersteuning.

Met iOS 11 verdwijnt de 32 bit-ondersteuning van de iPhone. In 2013 al introduceerde Apple met de iPhone 5S de eerste telefoon met 64 bit-hardware. Zonder te veel in detail te gaan kan je 64 bit-hardware zien als een krachtigere versie van 32-bit-architectuur, die overweg kan met meer geheugen.

Apple probeerde ontwikkelaars sindsdien duidelijk te maken dat een overstap naar applicaties die 64 bit ondersteunen, een goed idee zou zijn. Vier jaar na de upgrade naar het nieuwe platform blijkt acht procent van de applicaties in de App Store 64-bit echter nog niet te ondersteunen. Het zou om meer dan 180.000 applicaties gaan.

Met de uitrol van iOS 11 binnenkort stopt Apple finaal met de ondersteuning van alle verouderde applicaties. Wie zijn toestel upgradet, zal ze niet meer kunnen gebruiken. Ontwikkelaars die nog verouderde applicaties aanbieden, hebben met andere woorden niet veel tijd meer om hun software up to date te maken.

Het is weinig waarschijnlijk dat Apple 32-bit-applicaties meteen uit zijn winkel zal halen. Wie een verouderde app gebruikt en niet zonder kan, kan de update zo nog even uitstellen. Op termijn zal Apple vermoedelijk wel alle oude applicaties wissen. Er verdwenen volgens Gizmodo zelfs al enkele uit de winkel, al bleven die wel toegankelijk voor mensen met een directe link naar de app.

Het is ergens opvallen dat Apple zo agressief komaf maakt met 32-bits-ondersteuning. Zo ondersteunt Android nog steeds 32- en 64-bit, en blijf Windows ook met de twee overweg kunnen. Apple houdt natuurlijk van uniformiteit, en vindt vermoedelijk dat het ontwikkelaars intussen voldoende tijd heeft gegeven om de nodige aanpassingen door te voeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business