Nieuws

Asus toont nieuwe headset voor Windows 10 Mixed Reality

Op technologiebeurs IFA heeft Asus zijn eigen Mixed Reality-headset aan de wereld getoond. Asus drukt de prijs en bundelt ook de bewegingscontrollers in één pakket.

Asus heeft op IFA zijn Mixed Reality-headset gelanceerd aan 449 euro en bundelt de controllers erbij voor die prijs. Die zijn namelijk belangrijk om vlot door Windows 10 Mixed Reality te navigeren, een speciaal geoptimaliseerde versie van Windows 10. Lees hier meer over wat Mixed Reality nu echt is.

Identiek design

Het design ziet er exact hetzelfde uit als alle andere headsets van Acer, HP en Dell die tot nu toe al zijn aangekondigd. Ze hebben allebei dezelfde band om het hoofd waar de bril op steunt, om het skibril-effect te beperken voor extra draagcomfort. Vergelijk het met de PlayStation VR die vandaag de dag al beschikbaar is. Asus voegt er enkel een polygonen-cover aan toe vooraan om zich te diversifiëren van het pak.

De headset heeft geen extra sensors nodig in de ruimte zoals de Oculus Rift of HTC Vive en maakt gebruik van ‘six degrees of freedom’. Dat betekent dat de twee camera’s vooraan de bril je bewegingen registreren in de ruimte alsook de twee controllers, zonder nood aan extra hardware. De camera’s vooraan kan je echter niet gebruiken om je omgeving te bekijken, ondanks dat het een Mixed Reality-headset noemt. Microsoft misbruikt die naam om onder dezelfde noemer zijn Hololens te plaatsen. Alle andere aangekondigde brillen zijn eigenlijk gewoon virtual reality-brillen.

Mixed Reality

[related_article id=”215149″]

Het nieuwe Windows 10 Mixed Reality-platform ondersteunt SteamVR zodat je zonder problemen spellen in virtual reality kan spelen. De headset van Asus weegt amper 400 gram, wat het een van de lichtste headsets op de markt maakt. Het heeft verder een 1.440 x 1.440-schermresolutie aan 90 Hz, gelijkaardig aan Oculus Rift en HTC Vive.

Asus plant om de bril later dit jaar te lanceren, samen met Windows 10 Mixed Reality wanneer die publiek beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business