Nieuws

Pulse: Apple onthult iPhone 8 op 12 september en Windows 10 Fall Creators Update komt half oktober

Ook in deze Pulse: Blockchain maakt autodelen eenvoudiger, PayPal lanceert eigen kredietkaart en AMD lanceert 'budget' 8-core Threadripper.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Apple onthult iPhone 8 op 12 september

Apple heeft de pers uitgenodigd voor een evenement op 12 september. De verwachting is dat we dan de twee opvolgers voor de iPhone 7 en 7 Plus te zien krijgen. Die zullen volgens de geruchten worden uitgerust met draadloos laden. Verder zal Apple ter ere van de tiende verjaardag van zijn smartphone ook een gloednieuwe iPhone 8 presenteren. Die maakt komaf met de homeknop, krijgt een randloos oledscherm en introduceert 3D-gezichtsherkenning.

Windows 10 Fall Creators Update komt half oktober

We weten al langer dat Microsoft een grote herfstupdate gepland heeft voor Windows 10, maar over een exacte datum bleef het voorlopig stil. Dankzij een foutje van Lenovo weten we nu dat die dag naar alle waarschijnlijkheid 17 oktober zal zijn. Lenovo vermelde de datum op een productpagina van de nieuwe Miix 520, maar haalde die ondertussen weer offline.

Blockchain maakt autodelen eenvoudiger

Consultancybedrijf EY werkt aan een blockchainsysteem om auto’s mee te delen. Dat schrijft Smartbiz. Het gebruik van de blockchain moet het mogelijk maken om het eigendom van een wagen op een eenvoudige manier te delen, terwijl ook het gebruik van de auto op een ontegensprekelijke manier wordt vastgelegd. Dat is essentieel voor de efficiënte werking van de bijhorende verzekering.

PayPal lanceert eigen kredietkaart

Paypal brengt in de Verenigde Staten een eigen fysieke creditcard uit. Dat meldt Twinkle. Door middel van een speciale cashback-regeling krijgen klanten, bij een aankoop met de plastic betaalkaart, 2% van hun aankoopbedrag terug. Of de kaart ooit naar de Benelux komt, is nog geen nieuws over.

AMD lanceert ‘budget’ 8-core Threadripper

AMD lanceert een nieuwe processor in zijn Threadripper-reeks. De 1900X is met 8 cores en 16 threads op papier minder straf dan de 1920X (12 cores/24 threads) of 1950X (16 cores/32 threads), maar daardoor ook een stuk betaalbaarder. De chip gaat over de toonbank voor 549 dollar. Nog steeds niet goedkoop, maar wel een prima prijs voor een processor van dit kaliber. De 1900X leunt daarmee dicht aan bij de Ryzen 7 1800X, die 499 dollar kost.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business