Nieuws

RED onthult wat holografisch smartphonescherm precies doet

Cameraspecialist RED geeft meer duidelijkheid over het holografische scherm in zijn aankomende smartphone Hydrogen One.

Begin juli verraste camerabouwer RED vriend en vijand met de aankondiging dat het een smartphone op de markt brengt: de Hydrogen One. De grootste innovatie van deze telefoon – die je voor 1.195 dollar kan pre-orderen – wordt zijn holografisch scherm. Tot nu was het evenwel niet duidelijk wat dat precies betekende.

Die verduidelijking is er nu eindelijk met de bekendmaking dat de start-up Leia Inc. de technologie voor het scherm levert. Leia werd in 2014 opgericht als spin-off van HP’s onderzoekslab en noemt zichzelf de “leidende leverancier van holografische lichtveldschermen voor mobiele toepassingen”.

Leia’s “Diffractive Lightfield Backlighting”-technologie maakt gebruik van doorbraken in nanofotonica om holografische content op een lcd-smartphonescherm weer te geven, zonder de normale werking van het scherm in de weg te staan. De technologie laat toe om een gevoel van diepte te creëren door je linker- en rechteroog een verschillend beeld te tonen. Zo kan je een 3D-object vanuit verschillende hoeken bekijken. Dankzij een samenwerking met Synaptics is ook interactie met de 3D-projectie mogelijk.

[related_article id=”216566″]

Volgens de start-up heeft de technologie geen significante impact op de kwaliteit van het scherm of de autonomie van de smartphone. Het is moeilijk om over de mogelijke impact en de werking van het holografische scherm een objectieve inschatting te maken, aangezien nog maar weinig mensen het scherm van de Hydrogen One al in actie hebben gezien.

Een goede technologie alleen is bovendien niet voldoende om van het holografisch scherm meer dan een gimmick op een dure telefoon te maken: er moet ook een voldoende groot aanbod aan holografische content zijn om op het scherm te consumeren. RED stelt dat die content zeker beschikbaar zijn, maar geeft verder weinig details.

De eerste exemplaren van Hydrogen One zouden vanaf de eerste helft van 2018 beschikbaar moeten zijn. Naast het holografisch scherm, kan de smartphone via een modulair systeem ook in een camera transformeren.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business