Nieuws

Qualcomm: Android heeft nieuwe functies eerder dan iPhone

Wie als eerste nieuwe en innovatieve functies wil uitproberen, koopt beter een Android-smartphone dan een iPhone.

Qualcomm doet in een blogpost alle functies uit de doeken die als eerste op Android kwamen. Sommige van de functies die de chipmaker opsomt, zijn momenteel zelfs exclusief voor Googles besturingssysteem. Het persbericht van Qualcomm komt niet geheel toevallig vlak voor Apples aankondigingsevent. De bedrijven zijn in een hevige patentenstrijd verwikkeld en Qualcomm lijkt met zijn persbericht op niet erg subtiele wijze aan te geven dat iPhones minder innovatief zijn dan Android-toestellen.

Fouten

In zijn opsomming overloopt Qualcomm de voornaamste functies waarvan Android-gebruikers eerder konden genieten dan Apple-klanten. Zo haalt de chipmaker snelladen aan en prijst hij de HTC One M8 als eerste toestel dat de functie bevatte. Uiteraard mag ook OLED niet ontbreken aan de lijst en vernoemt haalt Qualcomm de irisscanner van de Samsung Galaxy S8 aan.

In zijn enthousiasme om de primeurs op Android op te sommen, maakt Qualcomm echter een hoop foutjes. Dat het bedrijf over het hoofd ziet dat de irisscanner eerst op de Samsung Galaxy Note 7 kwam, kunnen we nog door de vingers zien. Bij Bluetooth 5 heeft Qualcomm het echter over de LG V30 die nog niet is gelanceerd, terwijl de Samsung Galaxy S8 en Note 8 deze functie eveneens bevatten.

Verder heeft de chipmaker het over de LG G Flex 2 wanneer het gaat over OLED-schermen, terwijl Samsung hier hoogstwaarschijnlijk een vermelding verwachtte. Ook kent het bedrijf het dubbele camerasysteem toe aan onder andere de HTC One M7, terwijl deze smartphone slechts één hoofdcamera had. Ten slotte vermeldt Qualcomm eveneens technologieën die slechts op een Qualcomm Reference Design Handset terug te vinden zijn. Deze toestellen zijn niet beschikbaar en dienen louter om nieuwe functies aan smartphonemakers aan te prijzen.

Bang

Ondanks de foutjes die in Qualcomms blogpost zijn geslopen, heeft het bedrijf wel een punt. Apple was vroeger een erg innovatief bedrijf dat met de iPhone een nieuw tijdperk inluidde. De voorbije jaren was de firma echter steeds later met het uitbrengen van nieuwe functies. Zelf argumenteert Apple regelmatig dat ze zeker willen zijn dat ze de beste functies naar hun toestellen halen. Het lijkt echter meer alsof Apple krampachtig vasthoudt aan de glorie van weleer. Het bedrijf is zo bang om een flater te begaan dat het niet langer met nieuwe en indrukwekkende technologie op de proppen komt; een tactiek die je eveneens als een flater kan aanzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business