Nieuws

Goedkoopste iPhone wordt nog goedkoper

Na afloop van zijn evenement liet Apple in alle stilte de prijzen zakken van zijn oudere toestellen, waaronder de iPhone SE.

Apple-fans staan voor een dilemma: kopen ze de nieuwe iPhone 8, 8 Plus of zijn paradepaardje iPhone X? Collega’s Nina en Dorien volgden het aankondigingsevenement van Apple op de voet en somden hun nieuwigheden op. De keuze is echter uitgebreider dan dat, want naar goede gewoonte laat Apple zijn toestellen dalen in prijs nadat het een nieuw flagship onthult.

iPhone SE

[related_article id=”211069″]

Apple-mobieltjes kosten nog steeds een bom geld, maar fans hoeven al een tijdje hun bankrekening niet te plunderen sinds de lancering van de iPhone SE. Dat ook deze telefoon een prijsvermindering krijgt, is een leuk geschenk. Voor een prijsje van 419 euro kan je een model met 32GB aan opslagruimte op de kop tikken, een daling van 70 euro. Een variant met 128 GB maakte de sprong van 599 naar 529 euro. Op een handjevol webshops zagen we zelfs modellen (met 16 GB) voor amper 299,99 euro verschijnen.

Op zijn aankondigingsevenement toonde Apple kort alle iPhones die je in zijn webshop kan aanschaffen. De Belgische prijzen zijn wel een tikkeltje duurder: tel telkens ongeveer 80 bij de dollarprijs om de prijs in euro te bekomen.

iPad

Ook een iPad is niet enkel meer een luxegadget voor technofielen. In maart stelde Apple een opvolger van zijn iPad Air voor, die voortaan gewoon iPad heet. Een prijsvermindering kregen deze tablets echter niet: voor het basismodel moet je nog steeds 409 euro ophoesten. Daarvoor krijg je een tablet van 9,7 inch met het chassis van de Air 2, de Apple A9-chip (die je ook in de iPhone 6S vindt) en een verbeterd Retina-scherm.

Een recyclageproject, zo blijkt, want behalve zijn scherm bevat deze iPad allemaal componenten uit oudere modellen. Zo kon het Amerikaans concern zijn prijsje drukken, want wie geeft er nog 500-600 euro uit aan een tablet als hij ook smartphone van 1.000 euro in huis heeft?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business