Nieuws

Apple verwijdert App Store uit iTunes

De populaire muzieksoftware keert terug naar zijn roots. Door een update kan je niet langer apps en ringtones vanop je desktop naar je iPhone synchroniseren.

iTunes is al een tijdje niet meer die nette, gestroomlijnde muziekapplicatie die het eerder was. Naast een mediaspeler en virtuele cd-winkel biedt de software ook films, tv-series, audiobooks, podcasts, apps en ringtones aan. In zijn 12.7-update haalt Apple de bezem boven en verwijdert zijn mobiele webwinkel uit de mediasoftware.

Klaarstomen voor Windows Store

Gebruik je regelmatig iTunes, dan zal het je meteen opvallen dat het tabblad ‘App Store’ weggeschrapt is. Apple-fans hoeven zich geen zorgen te maken. “Op de vernieuwde App Store kan je nu eenvoudiger apps en ringtones synchroniseren, zonder dat je daarvoor de desktopsoftware van iTunes nodig hebt”, zo luidt de uitlegpagina op de website van Apple.

Dat de mobiele webshop verdwijnt uit iTunes brengt een tweede voordeel met zich mee: het zou de stap voor Apple makkelijker maken om het muziekprogramma naar de Windows Store te brengen.

Vetgemeste software

In de laatste jaren kreeg Apple veel kritiek voor zijn mediasoftware die te veel geheugen opslorpt en volgepropt is met allerlei snufjes. Of dit slechts de eerste fase is van een heuse opkuisoperatie, valt nog af te wachten. Ook op andere vlakken is de interface van iTunes gestroomlijnder geworden: zo is het lesmateriaal van iTunes U verplaatst naar Podcasts en kan je nu internetradiostations terugvinden in de muziekbibliotheek.

Mac-gebruikers kunnen de nieuwe update downloaden via de Mac App Store; draait je computer op een besturingssysteem van Windows, klik dan op deze link.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business