Nieuws

Asus ververst zijn ZenFone-smartphones

De hardwarefabrikant lanceert vier ZenFone 4-modellen in België. Twee daarvan krijgen een dubbele selfiecamera, voor de Instagram-liefhebbers.

Asus lanceert in Europa vier nieuwe smartphones: de ZenFone 4, ZenFone 4 Selfie, ZenFone 4 Selfie Pro en ZenFone 4 Max. Alle toestellen bevatten een dubbele camera, maar bij de Selfie-familie steken die vooraan. Zijn topmodel, de ZenFone 4 Pro die 899 euro zou kosten, komt helaas niet naar de Benelux. Alle toestellen kan je in huis halen op 30 september.

ZenFone 4

Het duurste model dat je bij ons op de kop kan tikken, is de ZenFone 4. Zijn rekenkracht komt voort uit de Snapdragon 630, en verder steekt er 4 GB aan ramgeheugen en 64 GB aan opslagruimte onder zijn chassis. Achteraan pronkt een dubbel camerasetje. De hoofdcamera kan beelden tot 12 megapixels trekken aan een diafragma van f/1.8. Daarnaast zit ook een groothoekcamera van 120 graden met een 8-megapixelsensor. Vooraan steekt uiteindelijk nog een bescheiden exemplaar die beelden tot acht megapixels ondersteunt. Voor een adviesprijs van 499 euro is deze telefoon van jou.

ZenFone 4 Selfie en Selfie Pro

De opvallendste modellen uit de catalogus zijn ongetwijfeld deze twee selfie-telefoons. Deze beschikken namelijk ook over een dubbele camera, maar dan vooraan. In het goedkoopste model stopte Asus een 20 megapixelcamera met een diafragma van f/1.8 en zijn groothoekcamera die je ook in de ZenFone 4 terugvindt. Bij de pro-variant wordt de hoofdcamera nog scherper gesteld naar 24 megapixels. Beiden hebben een camera met 16 megapixels achteraan.

De ZenFone 4 Selfie heeft een bescheiden IPS-scherm aan 720p-resolutie dat 5,5 inches groot is. Onder de motorkap steekt een Snapdragon 430 als SoC, 4 GB aan ramgeheugen en 64 GB aan opslagruimte. Bij zijn duurdere broertje krijg je een amoledscherm voorgeschoteld aan een full hd-resolutie met een Sanpdragon 625. De ZenFone 4 Selfie en Selfie Pro kosten respectievelijk 299 en 399 euro.

ZenFone 4 Max

Ook de goedkopere ZenFone 4 Max is een erg interessant toestel. Voor een startprijs vanaf 199 euro krijg je immers een smartphone in handen met dubbele camera. Het toestel zal in twee versies verschijnen. De duurste variant krijgt een Snapdragon 430 of 425, accu van 5000 mAh en 5,5 inch-scherm. Wil je nog wat afsnoepen van de prijs, dan kan je er ook een in huis halen met Snapdragon 425, 4100 mAh-accu en 5,2 inch-scherm. Het camerasetje bevat dezelfde groothoekcamera als bij de andere ZenFone-telefoons en een hoofdcamera met 13- megapixelsensor. Beide budgetphones beloven een lange batterijduur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business